Söder blev Krifs straffhjälte

Det var mer en stöld än rättvist.
Men när Stefan Söder prickade in den avgörande straffen så säkrade han två poäng åt Krif i allettanmötet mot Vimmerby.
– En vinst är en vinst, ler matchhjälten.
Kallinge • Publicerad 7 januari 2018
Stefan Söder jublar efter avgörande straffen.
Stefan Söder jublar efter avgörande straffen.Foto: Jonas Gustafsson

Söder, på lån från allsvenska Pantern, blev tillsammans med målvakten Oscar Malm tungan på vågen för Krif i bataljen mot Vimmerby som gick till både förlängning och straffar.

Malm för sättet han höll kvar Krif i matchen – inte minst i den andra perioden, men också i förlängningen – och Söder för sin så viktiga 3–3-kvittering med mindre än fem minuter kvar och sedan för sitt vassa straffskytte.

Krif-supportrarna får hoppas på att Söder-lånet får en fortsättning även efter den 21 januari då det är tänkt att han ska stämpla in hos IK Pantern igen.

– Det datumet är sagt, vi får se. Det är i alla fall roligt att vara tillbaka här igen, säger han.

Avgörandet kom i den tionde straffomgången, då hade Söder redan hunnit med att sätta en i den tredje.

– Man kan väl säga att jag tog fram de varianter jag har och båda satt, ler han.

bild 1/6

Men att det ens blev straffar ska Krif vara glada för. Vimmerby var det vassare laget långa stunder i matchen, framför allt i den andra perioden.

– Malm räddar oss flera gånger om. Vi kan inte fortsätta att släppa till så många öppna lägen framför eget mål, det kommer aldrig att hålla, säger Söder.

Krif-tränaren Per Ljusteräng konstaterar:

– Vi är inte på den nivån vi vill vara spelmässigt. Det kuggar inte i som vi vill och det måste bli bättring om vi vill vara ett topp åtta-lag i den här serien.

Samtidigt var Ljusteräng mer än nöjd med sättet som hans lag tog sig tillbaka in i matchen efter Vimmerbys två snabba mål när 2–1 blev 2–3 i tredje perioden.

– Vi krigar oss till segern. Den var kanske orättvis, men det kan jag leva med.

Redan på måndagskvällen väntar Valbo på hemmais, Krifs tredje match på fyra dagar.

– Det är bara att bygga vidare nu. Vi vet att vi kan bättre, säger Stefan Söder.