Snöplig förlust för OIBK – börjar tappa mark

Olofström IBK kämpade hårt, men förlorade med 6-7 efter sent mål av seriesuveränen Växjö IBK U.
Laget har förlorat tre matcher på raken och kvalplatsen uppåt är i farozonen.
Olofström • Publicerad 16 februari 2018
Jakob Peraic fick pris som bäste hemmaspelare.
Jakob Peraic fick pris som bäste hemmaspelare.Foto: LENA EHRING

– Detta känns verkligen hårt. Växjö är duktiga, men vi hänger med. Tyvärr släpper vi till för enkla mål, men får ta med oss att vi skapar mycket bra chanser och gör sex mål. Spelar vi som idag tar vi de poäng som behövs förkvalplatsen, säger tränaren Andrej Jovic.

– Vi föll verkligen med flaggan i topp, säger Mattias Mikkonen.

Matchen som helhet var mycket bra och tempot högt. OIBK fick en perfekt start och efter dryga fyra minuter hade Alexander Zoric och Viktor Ojala snyggt skjutit både 1-0 och 2-0. Efter skottmiss från hemmaförsvaret kunde Växjökontra och fixa 2-1.

Hemmalaget utnyttjade sedan numerärt överläge. Alexander Zoric nätade efter passning från Jonathan Torikka. Gästerna kunde också näta i powerplay och efter 13.07 kom 3-2.I andra perioden pressade Växjö högt i början och kunde också kvittera.

Efter målet var det gästerna som var det bättre laget, men OIBK kom igen. I en snabb kontring frispelade Viktor Ojala Jonathan Torikka, som drog målvakten och satte 4-3.

I mitten på perioden vände Växjö snabbt och 4-4 var ett faktum. Ny ledning för hemmalget, då Mika Mikkonen sköt i öppet mål efter suveränt förarbete av Alexander Zoric. Åter snabb kvittering. Hemmalaget åkte på två täta utvisningar i slutet, men klarade perioden ut. Precis när hemmalaget blev fulltaliga i tredje perioden kom 5-6.

Olofström fick bara minuten senare numerärt överläge och Mattias Mikkonen sköt 6-6. Det var sedan kamp hela tiden och bra spel. OIBK hade väl så bra lägen som gästerna.Med knappa två minuter kvar blockerade gästerna ett skott från mittplan och kunde kontra in 6-7.

OIBK plockade ut målvakten och hade en riktigt bra chans, men 6-7 stod tiden ut. OIBK gör en stabil insats med plus för Alexander Zoric och Jacob Peraic.

Priset till bäste hemmaspelare gick till Jakob Peraic.

– Kul få priset, men detta var otroligt tungt. Vi hade rätt inställningen idag och den har saknats ett par matcher. Synd vi tappar, för vi hade varit värda oavgjort. Det gäller att minska misstagen bakåt. Nu laddar vi för nästa match, säger Peraic.