Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skoglund lämnar KHK med stolthet

Tjänsten som kommunikationsansvarig i Karlskrona HK slås ihop med biljettförsäljningen.
En roll som Nicklas Skoglund tackat nej till.
Den 8 mars arbetar han sin sista dag i KHK.
Karlskrona • Publicerad 18 januari 2018

Såhär har vi vant oss att se Niclas Skoglund, i interaktion med spelare i Karlskrona HK, här när Cory Murphy presenterades under våren 2017.
Såhär har vi vant oss att se Niclas Skoglund, i interaktion med spelare i Karlskrona HK, här när Cory Murphy presenterades under våren 2017.Foto: Marcus Palmgren

– Jag kände snabbt att den tjänsten inte var för mig, det var en stor omskrivning av min nuvarande roll, säger Niclas.

Annons

Nyheten om att Skoglund lämnar KHK fick snabbt fart på sociala medier och han fick där även mycket kärlek av föreningens supportrar.

– Det värmde ordentligt att få den uppskattningen av våra fantastiska fans samtidigt som det är tråkigt att inte fortsätta resan med klubben, säger Skoglund.

– Men jag har gillat att jobba nära killarna och själva hockeybiten, den nya tjänsten är mer inriktad på pr och att dra hit publik.

Efter ett antal år som volontär i rollen som kommunikationsansvarig så slutade han sin anställning på Ericsson för heltidsjobb på Karlskrona HK för två och ett halvt år sedan.

Kom beskedet om organisationsförändringarna plötsligt?

– Situationen med ekonomin har inte undgått någon och vi har hela tiden jobbat med den så det är klart att fler åtgärder väntade. Såklart var ju själva uppsägningen en överraskning.

– Frågan om jag ville ha den nya tjänsten sedan min tjänst sagt upp fick jag i måndags (läs måndag i förra veckan). I onsdags (förra veckan) lämnade jag mitt besked.

Skoglund har ännu inte hunnit landa i framtidstankar, kommande jobb och så vidare.

– Det har gått snabbt och det är mycket tankar som snurrar.

– Jag kommer fortsätta mitt jobb som vanligt fram till jag slutar och jag kommer göra mitt bästa på jobbet hela vägen in i kaklet, samtidigt kommer jag såklart behöva hitta ett annat jobb, säger Niclas Skoglund.

Annons

Han hyser inget agg mot klubben för att hans nuvarande tjänst förändras till en helt annan. Trots att han själv inte kommer finnas med i organisationen så tror han på det klubben gör.

– Man måste ju tro på det, jag brinner för den här föreningen, jag väljer att tro på att föreningen gör rätt, men det kommer att bli stentufft för de som är kvar. Det kommer bli ett stålbad innan det här vänder till något positivt. Är det några som klarar det så är det alla i och runt KHK, vi kan det här med att knyta näven …

Om Niclas Skoglund ska se något positivt för egen del så är det socialt.

– Du behöver en speciell energi för att jobba i Karlskrona HK, vi har under alla år gått in i varandras roller och stöttat där det har behövts och det kommer behövas ännu mer framöver.

– Nu kommer i alla fall familjen får lite mer tid och jag kommer få mer tid för egen del.

Men först ska operation ”KHK kvar i SHL” slutföras.

– Jag har sagt det hela tiden, jag tror det blir fortsatt SHL-spel, även om vi skulle behöva kvala.

– Det är egentligen rätt fantastiskt, vilken snabb resa det har varit, jag tror vi glömmer det ibland, vi hann knappt landa i hockeyallsvenskan innan vi tog klivet upp i SHL, där målsättningen att nå dit var satt till 2020. Jag tycker att alla som varit och är med i och runt klubben ska känna en enorm stolthet. Det gör jag.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons