Skitmål sänkte Olofströms IK

R.J. Reed gjorde två mål, men det hjälpte inte.
Olofströms IK förlorade mot Värnamo GIK i alltvåan.
– Sebastian Freed Karlsson var den ende spelaren som jobbade i 60 minuter, säger tränaren Teemu Elomo.
Värnamo • Publicerad 18 februari 2018
R.J. Reed fortsätter att göra mål för OIK.
R.J. Reed fortsätter att göra mål för OIK.Foto: Bo Åkesson

Olofström fick en bra start i matchen. Matchklockan hade inte ens nått tre minuter innan R.J. Reed kunde ge OIK ledningen efter en tekningsvariant.

– Det var riktigt fint.

Men 3.37 in i den andra perioden var det inte lika kul att se resultattavlan. Då var det 3–1 till Värnamo. Då hade Teemu Elomo bland annat få se sitt lag släppa in två mål på 18 sekunder i den första perioden.

– Det var riktiga skitmål. Vi ska inte släppa in sådana mål och det gäller hela femmorna och inte bara målvakten, säger han.

Drygt två och en halv minut före den andra periodpausen gjorde dock R.J. Reed sitt andra mål för kvällen och såg till att OIK hade kontakt.

– Det var det enda som var bra i den andra perioden.

Den tredje perioden blev dock bara drygt en och en halv minut gammal innan det var 4–2 sedan Värnamo gjort mål i powerplay.

OIK spelade dock bra under den sista perioden.

– Men vi gjorde inte mål på våra lägen.

Med två minuter kvar att spela reducerade Sebastian Freed Karlsson. OIK satsade sedan med sex utespelare, men Värnamo kunde hålla undan och vinna.

Förlusten betyder att OIK nu är tabelltrea bakom Kalmar och Mörrum.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.