KHK avslutade med storförlust

Bensinslut nästan från start.
Karlskrona HK var chanslöst i slutspelsseriens sista match som Västerås vann med 7–2.
Karlskrona • Publicerad 20 mars 2019 • Uppdaterad 21 mars 2019
Karlskrona HK spelar säsongens sista match i kväll. Arkivbild.
Karlskrona HK spelar säsongens sista match i kväll. Arkivbild.Foto: Bo Åkesson

Västerås hade inför den sista omgången chansen att ta sig förbi Leksand och ta förstaplatsen som betyder playoff-spel mot AIK mot SHL.

Och det märktes i matchupptakten. Hemmalaget flög fram mot ett vilset KHK och hade 2–0 redan efter drygt fyra minuter. KHK reducerade på sitt andra skott i matchen och hittade även ett 3–2-mål i slutet av första perioden.

Men det var aldrig något snack. Västerås gjorde 3–0 i den andra perioden och kunde defilera hem segern.

Leksand vann dock stort mot Modo och får nu spela playoff mot AIK.