Mot Hohultslätts HK kom säsongens 19:e seger.
Handboll • Publicerad 16 mars 2018
Ajdin Cosic gjorde fem mål för IFK Karlskrona.
Ajdin Cosic gjorde fem mål för IFK Karlskrona.Foto: Marcus Palmgren

Matchen saknade betydelse för IFK Karlskrona som redan hade spelat hem seriesegern och avancemanget upp till division 1 före matchen.

Men IFK-spelarna är inte mätta på vinster. Mot Hohultslätt hade IFK skaffat sig en tremålsledning (3–6) efter tio minuter. Efter 20 minuter var det fyra bollars ledning och när det var dags att blåsa av den första halvleken hade IFK ledningen med fem mål, 14–19.

Och det var ett försprång som IFK inte skulle släppa ifrån sig. Visserligen var Hohultslätt tre bollar efter vid ställningen 17–20, men då ryckte IFK ifrån till 22–30 på drygt en kvart och segern var i hamn.

IFK har en match kvar av säsongen. Det är på onsdag då de möter Hultsfreds HF hemma i Karlskrona.