Säsongen är över för Sölvesborgs IK

Det blir inget kvalspel för Sölvesborgs IK.
Gislaved vann toppmötet efter stor dramatik.
Sölvesborg • Publicerad 25 februari 2018

Sölvesborg hade serievinsten fram till 26 sekunder före full tid. Då kvitterade till 4–4. Gästerna kunde till slut avgöra efter straffar och får nu kvalspela mot Mörrum

– Nu är det bara tomt och detta var det värsta som kunde ske. Känslan hade varit bättre om vi förlorat stort. Målet för året var att klara nytt kontrakt i division 2 och det har vi gjort med råge, så det är positivt i alla fall. Mitt kontrakt går ut och ingenting är klart ännu inför nästa säsong. säger tränaren Richard Melkersson.

Sölvesborg startade väldigt bra och hade fyra fina chanser första minuterna. I gästernas första riktiga anfall kom 0-1. Sölvesborg fortsatte sitt övertag och Adrian Ekström kunde kvittera, men en ny ledning kom för gästerna. Efter dagens snyggaste mål med klapp-klappspel direktsköt Tim Johansson 2–2. Rättvisa 3–2 kom i slutsekunderna, när Jesper Olsson lyfte in pucken i numerärt överläge.

Gislaved kom ut bättre i andra perioden, men Sölvesborg stod upp bra. Det var färre chanser från båda håll. Hemmalagets Alexander Svensson sköt 4-2 med en snygg backhand. Lite enkelt kunde sedan Linander göra 4–3 utifrån högerposition.

Det var mycket kamp i tredje perioden och lagen lyckades inte skapa så mycket, trots att det var lite darrigt i båda försvarszonerna.

Gislaved tog ut målvakten efter 19.10 och trycke in 4–4 i spel sex mot fyra.

I förlängningen hände inte så mycket utan det blev straffavgörande. Gislaved nätade på två straffar och Sölvesborg på en och därmed var Gislaved seriesegrare.

Tim Johansson, Zebastian Ilestedt och David Svensson får ett extra plus i hemmalaget.