Säker derbyseger – IFK Karlskrona behöver två vinster till för serieseger

Det såg ut att bli en promenad i parken för IFK Karlskrona i derbyt mot Karlshamn.
Men det var först i den andra halvleken som laget sprang ifrån till en säker seger.
– Det går inte att sluta jobba när vi vet vad som står spel, säger tränaren Niklas Martinsson i IFK Karlskrona.
Karlskrona • Publicerad 17 februari 2018 • Uppdaterad 18 februari 2018
Karlskronas Ajdin Cosic gjorde åtta mål i derbyt mot Karlshamn.
Karlskronas Ajdin Cosic gjorde åtta mål i derbyt mot Karlshamn.Foto: Marcus Palmgren

Med fyra omgångar kvar att spela behöver serieledaren Karlskrona två segrar till för att säkra avancemanget till division 1.

– Jag hade åkt ner till Malmö nästa helg med en bättre prestation i ryggen än det vi visade upp i dag. Inställningen var inte på topp.

bild 1/12

Är det inte din uppgift att se till att den är det?

– Jo, så är det. Det brast i den första halvleken.

IFK Karlskrona såg ut att köra över ett vilset Karlshamn som bara hade tre extra spelare på bänken. Efter 21 minuter var ställningen 14–6. Sedan gjorde hemmalaget bara ett mål till innan halvlek. Karlshamn tog vara på tillfället och gjorde sju mål sista nio minuterna.

Det var få som kunde förstå att det stod 15–13 i halvlek.

Niklas Martinsson fick ta till hårtorken och gav sina spelare en rejäl tillsägelse vilket nästan fick den uppslagna väggen att ge vika i idrottshallen.

– Det går inte att uppträda på det viset. Vi har ett mål att vinna serien och då kan vi inte göra lite som vi vill.

Lukas Olsson blev bäste målskytt i Karlshamn med sina tio mål. Han hade inget emot att det svajade i hemmalaget.

– När det skriks så, då trivs man. Vi fick en chans att komma in i matchen igen, säger Olsson.

Han fick dock se ett Karlshamn som bjöd på massa misstag.

– Det går inte att ha så tunn trupp. Vi saknade ett par viktiga pjäser för att kunna hota.

När IFK Karlskrona spelade upp sig sprang laget i från målmässigt. Gästerna hade svårt att överlista målvakten Abdul Al Yyam som tog det mesta i den andra halvleken där Karlshamn bara mäktade med sex mål under de första 20 minuterna.

Ajdin Cosic gjorde åtta mål i IFK Karlskrona . André Savic visade prov på bra kontringsspel och noterades för fem mål.

Närmast väntar Malmö och därefter Åhus för Karlskrona. Karlshamn har tufft spelschema kvar med både bland annat Växjö och H43 kvar att möta.

– Vi ska slå Hohulslätt och Lågan i allafall. Vi får se vad som händer, säger Lukas Olsson.