Sport

Rydberg och Harrysson till junior-VM

Bangolf Artikeln publicerades
Johan Rydberg får åter dra på sig den svenska landslagströjan.
Foto: Bo Åkesson
Johan Rydberg får åter dra på sig den svenska landslagströjan.

Johan Rydberg har representerat Sverige vid två tillfällen.

Nu blir det en tredje.

Bangolfaren från Olofströms BGK är uttagen till junior-VM – precis som Asarums BGK:s Wilma Harrysson.

Tidigare har Johan Rydberg representerat Sverige i Nationscupen och Nordiska mästerskapen. Nu blir det ett ännu större mästerskap för Olofströms bangolfare. Den 8–11 augusti finns han med i junior-VM som spelas i Cheb i Tjeckien.

Det svenska herrjuniorlaget består av Johan Rydberg (Olofströms BGK), Jonathan Arab-Ekman (Södertälje BGK), Rasmus Bergqvist (Skoghalls BGK), Eric Bohlin (Uppsala BGK), Lukas Larsson (Gullbegsbro BGK), Alexander Njord (Gullbergsbro BGK) och Elias Zachariassen (MGC Mainz).

Wilma Harrysson ska spela junior-VM.
Foto: Bo Åkesson
Wilma Harrysson ska spela junior-VM.

Även i damjuniorernas trupp finns det ett Blekingeinslag. Det är Wilma Harrysson, som precis som Rydberg tidigare har spelat i landslaget, som har en plats i truppen. Damjuniorernas lag består av Wilma Harrysson (Asarums BGK), Jennifer Göransson (Tantogårdens BGK), Julia Göransson (Malmö BGK) och Felicia Vikström (Uppsala BGK).

– Det är skoj att det blir lite ungt i juniorlaget med Julia som debutant och Jonathan Arab-Ekman som gjorde bra ifrån sig på nationscupen i maj. Kul också med Johan Rydberg som får göra sitt elddop nu, säger förbundskaptenen Daniel Johansson till förbundets webbplats.