Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Reser mot Gotland – och mot toppen

Det blåser kring Krif.
– Vi får hoppas att det hinner lugna ned sig, säger tränaren Per Ljusteräng.
Kallinge • Publicerad 16 januari 2018

Vi tänker såklart på överfarten till Gotland och den stundande matchen mot Visby. Väderläget kan göra färjetrippen till en omtumlande sådan.

– Jag har beställt en extra spypåse, skrattar Ljusteräng.

Annons

Väl framme på landets största ö väntar spel mot ett lurigt lag på onsdagskvällen.

– Det känns faktiskt lite klurigt. De började med två hemmavinster och sedan har de gått på riktiga minor på bortaplan. Jag vet inte hur de kommer att agera. Rimligtvis är de lite stukade.

Tränarna Joakim Andersson och Per Ljusteräng har gjort upp rutten som ska ta Krif till Gotland – och till en bättre placering i allettan.
Tränarna Joakim Andersson och Per Ljusteräng har gjort upp rutten som ska ta Krif till Gotland – och till en bättre placering i allettan.Foto: Andreas Blomlöf

Vad Krif-tränaren däremot vet är att han saknar tre forwards. Albin Storm är borta sedan länge. Miika Heikkilä dundrade in i sargen i samband med söndagsmatchen mot Hudiksvall och drabbades av en hjärnskakning. Även Pontus Okerblad Vestin saknas efter en smäll mot underkroppen.

– Att sakna tre forwards sätter sina spår, men vi kommer att göra det bästa av situationen, säger Per Ljusteräng.

Vad betydde vändningen mot Hudiksvall när 0–2 blev 3–2?

– Det stärkte oss som lag. Vi fick ju en pungspark borta mot Dalen med mål 15 sekunder kvar och nu fick vi med oss segern i stället. Det där jämnar ut sig.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons