Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Premiär för Åkesson – hann med ett snabbtest

I dag är det SM-premiär för Jonas Åkesson.
Fast hur är det egentligen ställt med träningen?
– Nu har vi precis kört sista testet!
Rally • Publicerad 11 maj 2018
Jonas Åkesson och kartläsaren Andreas Martinsson ser tävlingarna i Älmhult som ett test inför framtiden.
Jonas Åkesson och kartläsaren Andreas Martinsson ser tävlingarna i Älmhult som ett test inför framtiden.Foto: Robin Sörensen

Detta sagt 14.30 på fredagseftermiddagen.

Kättilsmålakillens debut, tillsammans med kartläsaren Andreas Martinsson, blir därför på allvar i tävlingssammanhang, i South Swedish Rally.

Annons

– Hela tävlingen får bli ett enda stort test där sträcktider spelar mindre roll, säger han.

Team Nybes mekaniker har kämpat in i det sista med Toyota Corollan, samma bil som Robin Sandberg både tog SM-silver samt kraschade med i fjol. En ny kaross samt en del nya detaljer, det är uppdaterade regler för den tvåhjulsdrivna och trimmade grupp H-klassen i år, är på plats. Det handlar bland annat om breddade skärmar och en ny växellåda med sex växlar.

– Som tävlingsmänniska vill jag så klart vara med och fajtas i toppskiktet, men vi måste vara realistiska och ta steg för steg hela året. Målsättningen i SSR är att hitta känslan i bilen och att vi kommer hela vägen till slutmålet. Det är en stor seger för mig, menar Åkesson.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons