Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Populär cup: ”Jag skjuter mål!”

Det var full fart på killarna och tjejerna i Intersport Cup, i Olofström.
Totalt fanns över 100 spelare födda 2008–2010 med i tio lag från Olofström, Älmhult, Ingelstad och Carlshamn.
Olofström • Publicerad 27 mars 2018
Det var gott om glädjevrål hos killarna i Olofströmlaget.
Det var gott om glädjevrål hos killarna i Olofströmlaget.Foto: Rolf-Arne Kulle

– Vilka härliga matcher det varit både lördag och söndag och den stora publiken har levt med. Vi hoppas kunna utveckla cupen med många fler lag nästa år. Killarna och tjejerna här är stommen i kommande lag i de olika klubbarna,säger OIBK:s Ante Mrsa.

Under lördagen var det killar som spelade med sex lag på två planer i idrottshallen. På söndagen var fyra flicklag från Carlshamn och Olofström igång.

Annons

– Det är fyra spelare på varje lag och det är byte efter två minuter. Alla skall få spela och det är ett måste. Varje match är 2x12 minuter, säger Mrsa.

Två av OIBK:s coacher var Benita Eriksson och Christoffer Mattsson.

– Det är riktigt kul både för oss ledare och barnen. De vill spela så många matcher som möjligt och jag trivs väldigt bra själv, säger Eriksson.

– Vi har hela 28 killar i åldersklassen 2009–2010 och det är det mesta i någon grupp på flera år. Även de som är ett par tre år äldre är många, medan det är ett tomrum med killar födda i början på 2000-talet. Det ser liknande ut på tjejsidan, men där är något mindre antal i varje åldersgrupp. Vi hoppas kunna utveckla och få än mer ungdomar in i klubben, säger Mattsson.

Harry Mattsson hann både med att stå i mål samt att göra mål.
Harry Mattsson hann både med att stå i mål samt att göra mål.Foto: Rolf-Arne Kulle

Det var gott om glädje på planen och vilt jubel när det blev mål. Harry Mattsson, 7 år, var målvakt i någon match, men spelar mest ute på planen.

– Milton Rehn står mest i mål och jag skjuter mål. I dag blev det fem stycken under ett byte. Vi har ju inga tabeller i denna åldersgruppen, men vi håller ändå koll själva på målen. Innebandy skall jag spela hela mitt liv, säger Harry.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons