Poängräddaren: ”Visar att vi kan slå alla”

Olofström IBK:s damer tog en viktig poäng via 6–6 mot serietvåan Ljungby IK.
Lagkaptenen Ida Björck gjorde en otroligt fin arbetsinsats och dessutom två mål, där kvittering till 6-6 satt fint.
Olofström • Publicerad 17 januari 2018

Glada miner hos Ida Björck och tränaren Johan Blomkvist. Inte undra på, Olofström spelade hem en poäng mot tabelltvåan Ljungby.Foto: BO AKESSON

– Det var riktigt gott när det skottet slank in. Visst har jag sprungit mycket i dag, men hela laget visar en härlig moral. Vi visar att vi kan slå alla och detta gör gott för självförtroendet. Nu lämnade vi negativa kvalplatsen och det känns bra, säger Björck.

Tränaren Johan Blomkvist var nöjd med det tjejerna visade.

– Detta var ett trendbrott och en oerhört viktigt poäng. Vi visar att vi är svårslagna, när vi har fullt lag. Det var härligt se tjejerna peppa varandra hela matchen. Spelar vi som i dag och senast mot Växjö kommer trepoängarna, säger Blomkvist.

Redan efter 49 sekunder kom 0–1 på ett långskott och det såg enkelt ut. Hemmalaget kvitterade snabbt genom Felicia Tiri. Målen trillade in och efter 6.43 ledde OIBK med 3–2 efter nätrassel från Sara Svensson och Ida Björck. Målet som gav 3–2 var en riktigt pärla från Björck. Ljungby var spelmässigt något bättre resten av perioden, men OIBK skapade de vassaste chanserna. Efter bara 16 sekunder i andra perioden kvitterade gästerna och åter var det ett långskott som resulterade. Snabbt fixade även gästerna 3-4, men bara dryga minuten därefter rakade Hanna Svensson (d. ä.) in 4–4 efter mycket fint förarbete av Vilma Olsson.

Gästerna hade sedan tryck bitvis, men OIBK var närmast mål. Ebba Zätterberg sköt klockrent i stolpen. I mitten på sista perioden sköt gästerna turligt 4–5. Med ryggen mot mål slängde Linnie Ahlberg iväg ett skott som hittade krysset.

Målet tände hemmalaget, som med några ändringar i femmorna fick upp tempot. Efter brytning och sedan ett kanonskott kvitterade Felicia Tiri efter 13.23. Knappa minuten senare kom 5–6, men Ida Björck kvitterade med fyra minuter kvar.

I sista minuten gjorde gästernas målvakt en jätteräddning på Ebba Zätterbergs skott. I sudden var OIBK:s Linnea Hemmingsson nära bli matchvinnare, men målvakten kunde nå bollen på linjen.

Hela OIBK skall ha beröm med extra plus till Ida Björck och Ebba Zätterberg.