Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Patric Larsson: ”Diskuterar lösningar”

– Det har varit mycket i dag.
Så öppnar KHK:s sportchef Patric Larsson vårt samtal om föreningens sportsliga läge i SHL just nu.
Karlskrona • Publicerad 15 januari 2018

Ekonomi och sport. Två brännheta ämnen som diskuteras såväl innanför som utanför väggarna i NKT Arena.

Karlskrona HK:s kärva ekonomiska läge har vi klargjort under den senaste tiden.

Annons

Det sportsliga lika kärva läget har hängt med sedan säsongen körde igång i september, med skillnaden att det nu finns statistik från två tredjedelar av säsongen att se tillbaka på.

Patric Larsson kom till jobbet måndag morgon efter två tunga bortaförluster i Karlstad, den senare matchen med en bänkad stjärnspelare i form av Cory Murphy.

– Det har varit mycket i dag, kontraktsförlängningen med Henrik Nilsson (backen klar för ytterligare två säsonger) är en av de positiva sakerna, säger Patric Larsson, som i övrigt har fått samtal om Karlskronas spel, tabellposition, synpunkter om spelares – och tränares – vara och inte vara i föreningen.

Vad säger du om det sportsliga resultatet så här långt?

– Klart vi inte är nöjda med att ligga sist i SHL, det förstår väl alla.

”Vi diskuterar såklart olika lösningar och söker något som gör truppen bättre, men vi har en tuff ekonomisk situation som vi måste ta hänsyn till.”

Hur går tankarna, vad gör ni åt det?

– Först och främst, tränarteamet med Ove (Molin), Mikael (Aaro) och Anders (Palm) har fortsatt fullt förtroende. Problemet handlar om att vi som lag hittills inte har lyckats till fullo med det vi ska göra, säger Ove att spelarna ska gå till höger och de går till vänster blir det ju fel. Vi faller ur vår spelidé, om så bara små detaljer och för en kort stund, och då blir vi hårt straffade, säger Patric Larsson.

KHK:s sportchef Patric Larsson jobbar för att få in positiv energi i truppen.
KHK:s sportchef Patric Larsson jobbar för att få in positiv energi i truppen.Foto: Marcus Palmgren

Tankeverksamheten både hos Larsson och många fler i sportorganisationen går för högvarv för att hitta en positiv lösning på det som har blivit ett problem.

Man brukar prata om att bryta mönster när spel och resultat gått i stå. Det kan vara allt från att byta tränare, värva in spelare, ta buss till hemmamatcherna, egentligen vad som helst som just bryter mönster.

Annons

– Vi vill jobba med kontinuitet, att få panik i det läget är inte bra. Vi diskuterar såklart olika lösningar och söker något som gör truppen bättre, men vi har en tuff ekonomisk situation som vi måste ta hänsyn till.

– Men inom föreningen har vi tagit hjälp av Arto Miettinen (J20-lagets tränare) och Tobbe Karlsson (sportansvarig för elitungdomarna), med dem har vi fler ögon som ser och vi får in fler tankar om laget, samtidigt måste även spelarna ta sitt ansvar.

Finns det en bortre gräns för när ni måste agera, säg om ni skulle förlora mot Mora och Rögle?

– Det finns väl alltid en bortre gräns, men jag kan inte säga var den är.

Är det kris om ni skulle hamna på kvalplats?

– Hamnar vi där får vi ta det då, just nu jobbar vi för att få ihop helheten, jobba som ett lag, minimera misstagen och att vinna varje match.

På torsdag spelar Karlskrona HK borta mot Skellefteå, på lördag gästar Mora Karlskrona.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons