Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Övermäktigt motstånd för Asarum

Allsvenska IFK Kalmar gjorde processen kort med nykomlingarna i elitettan.
– Det var en nyttig match, men vi har mycket att förbättra, konstaterar Asarumstränaren Stefan Ekstrand efter 0–6-förlusten.
Kalmar • Publicerad 16 februari 2018
Asarum hängde inte med i svängarna borta mot tuffa IFK Kalmar.
Asarum hängde inte med i svängarna borta mot tuffa IFK Kalmar.Foto: Bo Åkesson

Ett revanschsuget gäng med småländskor, som kom med två raka förluster i bagaget, mot ett aningen brandskattat Asarum på grund av sjukdomar och småskador – förutsättningarna var inte idealiska för de blåtröjade.

Inte blev det bättre av att Kalmar gjorde det första målet.

Annons

– De är bra, men det blev något mål för mycket, säger Ekstrand.

Ett högt tempo ställde till det för Asarumsspelarna som blev stressade i de avgörande situationerna. Detta märktes inte minst på några av hemmamålen i form av lobbar och en missriktad rensning.

– Vi måste vara mer planerade och fatta snabbare beslut. Man måste ha en plan klar när man möter ett motstånd på den här nivån.

Det fanns ändå vissa ljusglimtar.

– Vi lärde oss en del kring vår organisation. De överbelastade en av våra kanter i den första halvleken, det rättade vi till i den andra. Då stängde vi till bättre, berättar Ekstrand.

Asarum har chans till revansch om en månad. Då ska de båda lagen mötas på Cypern.

– Vi kommer att spela mot dem under vårt träningsläger och vi ska göra en bättre match då. Vi kommer att bjuda på bättre motstånd.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons