Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

OS-guldmedaljör köper Blekingehäst

Karlshamnsbon Mats Håkansson har tillsammans med ryttaren Alexander Zetterman sålt åttaåriga Fia Colada till världsfyran Kevin Staut.
Karlshamn • Publicerad 11 januari 2018
Alexander Zetterman, här på Cordalis 8 vid tävlingar i Gothenburg Horse Show i Scandinavium, har tillsammans med Karlshamnsbon Mats Håkansson sålt lovande åttaåringen Fia Colado till världsfyran Kevin Staut. Zetterman har även ett förflutet som ryttare för Sölvesborgs RK.
Alexander Zetterman, här på Cordalis 8 vid tävlingar i Gothenburg Horse Show i Scandinavium, har tillsammans med Karlshamnsbon Mats Håkansson sålt lovande åttaåringen Fia Colado till världsfyran Kevin Staut. Zetterman har även ett förflutet som ryttare för Sölvesborgs RK.Foto: Thomas Johansson/TT

– Att en häst säljs till en ryttare av den kalibern är ett erkännande, säger Mats till Ridsport.

Mats Håkansson och Alexander Zetterman, tidigare tävlandes för Sölvesborgs RK, har haft ett samarbete i flera år. För två år sedan köptes Fia Colada i Belgien som sexåring och Zetterman har tävlat henne främst utomlands.

Annons

– Vi visste att hon var en bra häst när vi köpte henne i Belgien som 6-åring och sedan har hon bara bekräftat det. Det ska bli jätteroligt att se vad som händer framöver, säger Håkansson till Ridsport.

Fransmannen Kevin Staut har ett EM-guld och ett OS-lagguld på meritlistan och rankas som fyra i världen för tillfället.

Mats Håkansson har tidigare genomfört andra uppmärksammade försäljningar. 2016 såldes Sundance, då rankad som Sveriges främsta hopphäst i sin ålderskategori, till en OS-mästare från USA.

– Jag har sysslat med allt inom ridsporten, från att ha ridit själv till att vara ponnyförälder. Nu har jag en annan roll som hästägare. Säljs en häst får jag hitta någon annan. Jag har andra yngre hästar, men letar mer eller mindre hela tiden efter nya talanger, sa han till Blekingesport i samband med den intervjun.

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons