Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Örebro anställer förre Lyckebystjärnan

I början av 1990-talet gjorde han succé i bordtennishagarna i Lyckeby BTK:s matchställ.
Nu anställer Örebro SK Johan Fallby som idrottspsykologisk rådgivare.
Karlskrona • Publicerad 3 maj 2018
Örebro Fotboll anställer förre pingishjälten Johan Fallby.
Örebro Fotboll anställer förre pingishjälten Johan Fallby.Foto: Mark Hanlon

John Fallby spelade under några säsonger med Lyckeby BTK i elitserien och han var även landslagsspelare under en period. 1993 lämnade han Blekinge för spel i Danmark och Tyskland under ett antal säsonger men efter pingiskarriären har han utbildat sig och doktorerat i idrottspsykologi.

Johan Fallby är en av Sveriges främsta inom sitt område och kommer närmast från tre år som anställd idrottspsykolog hos FC Köpenhamn. Innan dess har han bland annat haft uppdrag för Djurgårdens IF, Halmstad BK samt tio års arbete med landslagen inom Svenska Fotbollsförbundet.

Annons

– Det känns som ett superspännande läge att komma in i ÖSK och börja jobba med Axel (Kjäll, tränare, red.anm) och hans team. ÖSK har något riktigt intressant och utvecklande på gång, de har en tydlig tanke med vad de vill bygga och ett tränarteam som har ett modernt tänk runt fotboll, lärande, utveckling och allt som hör därtill. De är ambitiösa och redan långt framme i både kompetens och tänk. Jag kommer bli utmanad och hoppas få vara med och utmana både i teamet och i ÖSK:s arbetssätt. Det känns som ett uppdrag som verkligen motiverar mig eftersom det redan finns en stark prestationskultur som vill utvecklas in i framtiden, säger Johan Fallby i ett pressmeddelande.

ÖSK Fotboll har den här säsongen ett nytt tränarteam under ledning av Axel Kjäll. Nu har klubben rekryterat en ny resurs till tränarteamet. Johan Fallby kommer att vara en resurs som ska integreras i ledarteamet som idrottspsykologisk rådgivare med fokus på prestationsutveckling.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons