Sport

Olofströms IK klart för playoff

Olofström Artikeln publicerades

Utvisningarna var på väg att fälla Olofström IK, men laget kunde ändå vinna mot Mjölby HC med 6–3 där R.J. Reed visade sin målfarlighet och svarade för tre mål.

OIK är därmed helt klart för playoff mot hockeyettan.

Olofströms IK–Mjölby HC 6–3 (2–0, 1–0, 3–3)

Målen, Olofströms IK: R.J. Reed 3, Sebastian Freed Karlsson 2, David Norrman.

– Vi vann och det var viktigt. Vi tog flera onödiga utvisningar när vi blev för stillastående och hakade. Mjölby körde hårt och vi hade bromsen i. Detta spelet räcker inte i playoff och det är flera spelare som måste upp ett snäpp. Det var tur att Anton (Johansson) var så säker i målet, säger tränaren Teemu Elomo.

– I sista perioden fick jag göra några fina räddningar, men jag fick också släppa tre puckar i boxplay. Det har gått bra i många matcher och jag har haft hjälp av fint försvarsspel. Nu ser vi fram mot playoff, säger målvakten Anton Johansson.

Backen Kim Åkesson skakade lite uppgivet på huvudet efter matchen.

– Vi gjorde ingen bra match och kan bättre. Det var ändå starkt att vinna utan toppspel. Det känns dock bra i truppen, säger han.

I början av matchen åkte Mjölby på två fyraminutersutvisningar och OIK kunde göra 1–0 genom David Norrman i spel fem mot tre. OIK borde ha gjort något mål till med fler man på banan.

Mjölby åkte mer skridsko och hade bitvis tryck, men efter en kontring utökade R.J. Reed till 2–0 efter ett kanonskott.

OIK började andra perioden bra och kunde ha nätat på någon av de tre bra chanserna de skapade under de första två minuterna.

R.J. Reed gjorde tre mål för OIK.
Foto: Bo Åkesson
R.J. Reed gjorde tre mål för OIK.

I mitten av perioden frispelades Reed av Yuto Osawa. Reed drog snyggt målvakten och rakade in 3–0 i tom bur.

I den tredje perioden åkte OIK på fem nya utvisningar. Mjölby reducerade i numerärt överläge efter 8.53, men efter 9.17 replikerade Sebastian Freed Karlsson, 4–1.

Det blev nerv i slutet för med dryga minuten kvar hade Mjölby gjort både 4–2 och 4–3 i numerära överlägen. Gästerna plockade ut sin målvakt, men det var OIK som kunde öka med 5–3 genom Reed och 6–3 genom Freed Karlsson.

+ 2