Olofström kom starkt tillbaka

En bra andra halva av matchen gav Olofström IBK:s damer seger med 7–3 mot bottenlaget Mörbylånga och det ljusnade kring nedre kvalstrecket.
OLOFSTRÖM • Publicerad 4 februari 2018
Vilma Olsson har koll på boll och motståndare.
Vilma Olsson har koll på boll och motståndare.Foto: Lena Ehring

– Det var gott att vinna! Vi var usla första halvtimmen, men blev bättre när vi gick ner på två femmor. Nu gäller att vi är på topp, för vi har tuffa matcher kvar, säger lagkaptenen Ida Björck, som blev bättre ju längre matchen led.

Tränaren Johan Blomkvist var inte helt belåten.

– Resultatet blev bra, men prestationen kan höjas avsevärt. Vi kanske fick en falsk trygghet när vi tog ledningen efter dryga minuten. Vi gjorde två snabba mål, när vi gått ner på spelare i andra perioden och vände matchen. Första halvan var svag och passningar och rörelse saknades. Vi måste vara noggrannare över hela banan, säger Blomkvist.

OIBK öppnade starkt och direkt sköt Tilda Olsson 1–0. Hemmalaget hade mer boll i perioden, men skapade inte mycket. Tempot saknades och Mörbylånga kunde med sin defensiv enkelt försvara målet. I mitten på perioden kom en billig kvittering på långskott.

I slutminten sprang gästernas Malin Robertsson rakt igenom ett stillastående försvar och sköt 1–2.

OIBK:s tafatta spel fortsatte första halvan av andra perioden. OIBK fick sedan fart, när laget gick ner på spelare och även möblerade om. Tilda Svensson kvitterade och Felicia Tiri sköt 3–2. Gästerna fick sedan 3–3 efter en styrning,men innan paus fixade Felicia Tiri 4–3 på egen hand.

I tredje perioden var det dominans från OIBK. Ebba Zätterberg vände bort en försvarare och vispade in 5–3. Ida Björck spelade fram. Dagens prestation gjorde Hanna Svensson med sitt 6–3. Hon bröt på vänsterkanten, sprang runt buren och pricksköt i nät från högerposition. I en snabb omställning kunde Ida Björck skicka in 7–3 efter snyggt pass från Ebba Zätterberg.

Det var bud på fler hemmamål de sista fem minuterna.

Nu gäller för OIBK att behålla spelet från sista perioden framöver. Hanna Svensson, Felicia Tiri, Ebba Zätterberg och Ida Björck får ett  plus i hemmalaget.