OIK har kopplat greppet om platsen till alltvåan

En stark tredjeperiod bäddade för OIK:s seger borta mot Osby.
Nu har laget allt i egna händer inför den sista omgången.
Osby • Publicerad 13 december 2017
André Leclair gjorde två mål i OIK:s seger.
André Leclair gjorde två mål i OIK:s seger.Foto: Bo Åkesson

En bedrövlig första period följdes upp av två starka, det var i alla fall Olofströmstränaren Teemu Elomos ord efter matchen mot Osby som OIK vann med 7–4.

– Vi står och sover i den första perioden och Osby är mycket bättre än vad vi är. Men sedan vaknade vi till och började åka skridskor, säger han.

Efter den andra perioden var det kvitterat, men OIK hade kunnat göra mer än periodens två mål.

– Vi hade ett par stolpträffar, vi missade några frilägen. Vi borde ha lett med tre mål inför den sista perioden.

I stället kom islossning i tredje och där drog bortalaget i från rejält. Segern gör att Olofström IK är ny tabelltrea och laget har allt i egna händer inför sista omgången hemma mot Gislaved, som förövrigt är laget precis under alltvaånplatserna.

– Vi måste vinna mot Gislaved. Spelar vi som vi gjorde i dag så gör vi det.