Sport

Nylanders klubbkompis: "Ska köra över honom"

Ishockey Artikeln publicerades
William Nylander får se upp för klubbkompisen Nikita Zaitsev när Tre Kronor möter Ryssland i kväll.
Foto: Claudio Bresciani/TT
William Nylander får se upp för klubbkompisen Nikita Zaitsev när Tre Kronor möter Ryssland i kväll.

Klubbkompisar i NHL-laget Toronto.

Men i kväll tänker inte Nikita Zaitsev på det: han är ute efter William Nylander.

– Jag ska köra över honom, säger han.

William Nylander gjorde två nya poäng i Sveriges seger mot Lettland och toppar VM-turneringens poängliga på fyra mål och elva assist.

Just av den anledningen pekar Nikita Zaitsev, klubbkompisen i Toronto, ut svensken som ett offensivt hot i mötet med Ryssland.

– Man får absolut inte ge honom tid eller utrymme. Han är en otroligt bra skridskoåkare, har bra händer och om man ger honom tid kommer han att skapa något farligt, säger han.

Nikita Zaitsev är en tuffing...
Foto: Claudio Bresciani/TT
Nikita Zaitsev är en tuffing...

Ett sätt att få bort Nylander från matchen är – i alla fall enligt Zaitsev – att spela hårt och tajt mot den skicklige svenske poängligaledaren.

– Förhoppningsvis kommer han inte att spela mot mig men om han gör det så kommer jag att försöka köra över honom, säger han med glimten i ögat.

– Jag kommer att försöka allt jag kan.

Vad tycker du om hans säsong i Toronto?

– Ganska svag, men han kom ju till oss när säsongen redan var i gång och det är alltid tufft, det är det för vilken spelare som helst.

– Förhoppningsvis kommer han att förbereda sig bra den här sommaren och att vi får ha med honom redan från första början. Då kommer det att bli bra.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.