Sport

Nättrabys damer får friplats i division 1

Nättraby Artikeln publicerades

Nättrabys damlag i fotboll får en friplats till division 1.

– Efter många samtal under helgen har föreningen beslutat att tacka ja, säger fotbollsansvarige Magnus Blihd.

Det är det tidigare topplaget Glimåkra IF som på grund av spelarbrist begärt sig ur division 1-serien som gjort att det blivit en friplats.

Nättraby GoIF:s damlag har fått erbjudande om att ta en friplats i division 1. Under helgen tog föreningen beslutet att tacka ja. Här jublar Martina Andersson och Clara Kronberg.
Foto: Charlotta Bäckström
Nättraby GoIF:s damlag har fått erbjudande om att ta en friplats i division 1. Under helgen tog föreningen beslutet att tacka ja. Här jublar Martina Andersson och Clara Kronberg.

– Vi fick frågan från Svenska Fotbollförbundet i torsdags så det har blivit en hel del samtal inom föreningen sedan dess, säger Magnus Blihd.

– Sent i går kväll fick vi klartecken från styrelsen som liksom vi övriga säger ja till friplatsen, fortsätter han.

Snacket har gått ett tag, att Glimåkra på grund av för få spelare skulle dra sig ur division 1.

– Men det har ju inte kommit något officiellt besked, förrän nu, säger Magnus Blihd.

Nättraby har rustat för division 2-spel, men Blihd både hoppas och tror att damtruppen ska klara av spel även en division upp.

– Vi var med och slogs i toppen av division 2 i fjol, vi har en trupp på 27-28 spelare till våra två seniorlag och vi tränar tre gånger i veckan plus spelar en match.

– Det kommer att bli tufft, men vi har ett ungt och utvecklingsbart lag, säger han.

Magnus Blihd hade dock inte haft någonting emot en spetsvärvning innan serien kör igång.

– Vi håller ögon och öron öppna, dyker det upp något är det bra, annars kör vi med det lag vi har. Vi bygger mycket på vår lagkänsla, avrundar Magnus Blihd.

I division 1 väntar fortsatta derbyn mot seriens andra Blekingelag, Karlskrona FF som tog klivet upp i ett av egen kraft. Asarums IF gick upp i elitettan och Lörby IF åkte ned i division 2.