Mörrums GoIS/IK fick en mardrömsstart mot Borås HC i kvalserien till hockeyettan.
Men de kom tillbaka och vann efter förlängning.
– Det var viktiga poäng som vi tog i dag, säger Mörrumstränaren Andreas Ernebrand.
Borås • Publicerad 29 mars 2018
Fredrik Edvardssons Mörrum vann efter förlängning.
Fredrik Edvardssons Mörrum vann efter förlängning.Foto: Jonas Gustafsson

Nio sekunder. Det var allt som Borås HC behövde för att ta ledningen mot Mörrums GoIS/IK. Då visste ändå Mörrum att Borås skulle komma ut hårt.

Men Mörrum svarade. Adam Ingvarsson och Fredrik Edvardsson hittade Alexander Molldén som kvitterade till 1–1 i powerplay. Matchklockan hade då nått 16.42.

Mörrum fick en lika taskig start i den andra perioden. Det tog 62 sekunder sedan var det 2–1 till Borås.

– Det var inget överraskande, men vi fick det inte att fungera, säger Ernebrand.

Det skulle bli ännu värre för Mörrum. Drygt en minut innan den andra perioden var slut kom även 3–1 i ett läge då Mörrum spelade boxplay.

– Det var jäkligt tungt och ett psykologiskt jobbigt mål.

Direkt i den tredje perioden fick Mörrum ett powerplayläge. Då såg Marcus Ericsson till att reducera till 3–2. Mörrum var tillbaka i matchen och det hade bara gått 29 sekunder av perioden. Och det skulle bli mer Mörrum. Tom Mäkitalo gjorde 3–3 med sju minuter kvar av den tredje perioden.

– Vi jobbade upp oss. Vi började göra mer grejer rätt.

– Vi jobbade fast dem, fick mer trafik på mål och var mer noggranna med pucken.