Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mörrum föll tungt – OIK gick förbi

Mörrum kom rustat med två tunga nyförvärv från Sölvesborgs IK till seriefinalen mot Kalmar.
Men fallet blev tungt för Mörrum.
KALMAR • Publicerad 14 februari 2018
Foto: LENA EHRING

– 8–2, det låter inte bra och det är inte bra, säger Mörrumstränaren Andreas Ernebrand.

Annons

Nyförvärven Joakim Sydegård och Andreas Grönqvist, som placerades tillsammans med Marcus Niemi, gjorde vad de kunde mot det övermäktiga motståndet.

Sydegård gjorde Mörrums första mål i powerplay i första perioden. Problemet var bara att Kalmar redan innan hade gjort både 1–0, 2–0 och 3–0, allt inom loppet av tre minuter och fem sekunder.

– Vi gör inte en godkänd prestation. Vi orkade inte hålla i och vi orkade inte mobilisera. Samtidigt ska det sägas att Kalmar var bra, säger Ernebrand.

I andra perioden gjorde evigt unge Karlskrona HK-bekantingen Jimmie Svensson 4–1 för Kalmar. 5–1 kom också innan periodens slut.

I tredje perioden presenterade sig så Andreas Grönqvist i poängprotokollet när han assisterade till Dave Lindarvs 5–2.

– Jag tycker att både Sydegård och Grönqvist var taggade och att de kom undan med godkänt tillsammans med Marcus Niemi, men det finns självklart mer att önska av många spelare i en sådan här match. Det är inte här vi vill vara och självklart kommer vi att göra vår bakläxa på grund av detta.

Samtidigt inser Ernebrand att han kommer att få stor nytta av Sydegård och Grönqvist i fortsättningen.

– Det blir bra förstärkningar för oss.

Att övergångarna väckt en del förvåning kan Ernebrand förstå.

– Det är ju två duktiga spelare och när de lämnar så är det klart att det finns de som reagerar, men vi hade självklart inte gjort detta om inte Sölvesborgs IK varit med på det.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons