Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mjällbys motståndare sparkar tränaren – ex-Maifare tar över

Efter en krisartad säsong och fem raka förluster får Gais tränare, tillika sportchef, Bosko Orovic sparken.
– Jag har inga kommentarer, säger Bosko Orovic.
FOTBOLL • Publicerad 15 juli 2019
Hösten 2013 värvades Patrik Ingelsten till Mjällby AIF, då i allsvenskan. Under 2014 lånades han ut till allsvenska konkurrenten Falkenbergs FF. Sedan några år tillbaka har han varit assisterande tränare i Gais. Nu tar han över tränarrollen tills vidare sedan huvudtränaren fått sparken.
Hösten 2013 värvades Patrik Ingelsten till Mjällby AIF, då i allsvenskan. Under 2014 lånades han ut till allsvenska konkurrenten Falkenbergs FF. Sedan några år tillbaka har han varit assisterande tränare i Gais. Nu tar han över tränarrollen tills vidare sedan huvudtränaren fått sparken.Foto: Lena Ehring

Styrelsen har beslutat att "arbetsbefria" Orovic under de knappt sex månader som återstår av det gällande kontraktet, skriver Gais på sin hemsida.

Beslutet kom efter Gais femte raka förlust (1-5) mot Dalkurd på söndagen.

Annons

"Vi beklagar verkligen att vi hamnat här, men vårt beslut handlar främst om att ge Gais nya möjligheter att klara kontraktet i superettan", säger klubbens ordförande Jonas Andersson enligt pressmeddelandet.

Gais tränare Bosko Orovic får sparken med omedelbar verkan.
Gais tränare Bosko Orovic får sparken med omedelbar verkan.Foto: Adam Ihse/TT

Bosko Orovic avböjer att kommentera petningen:

– Jag har inga kommenterare. Jag vill ligga på det här några dagar innan jag kommenterar något, säger han till TT.

Men kom beskedet oväntat för din del?

– Det är ingen idé att jag svarar på någonting för det ingår ju i helheten och det är bättre att jag väntar med att uttala mig i stället, säger Bosko Orovic.

Tills en efterträdare till Orovic har hittats tar assisterande tränaren Patrik Ingelsten, för några år sedan spelare i Mjällby AIF, över med hjälp av de två tidigare Gaisspelarna Lallo Fernandez och akademiansvarige Kenneth Gustafsson.

Samtidigt meddelar Jonas Andersson att tränaravskedet innebär ekonomiska svårigheter för klubben.

"Vi kommer under de närmaste dagarna att uppmana supportrar, partners och andra intressenter att bidra ekonomiskt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att säkra kontraktet i superettan", säger han i pressmeddelandet. (TT)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons