Mikkonen segerskytt när OIBK vände

Olofström IBK vände, efter en time out, underläge med 7–9 till vinst med 10–9 i sudden.
Mika Mikkonen blev segerskytt med en kanon i krysset.
Olofström • Publicerad 6 januari 2018

– Det skottet satt där det skulle och verkligen skönt få extrapoängen. Vi i förstafemman var svaga bakåt genom alltför offensivt spel. Halmstad som är bra fick kontra in flera mål, säger Mikkonen.

OIBK gick inte att känna igen i delar av matchen. Många spelare verkade förvånade när gästerna enkelt bröt och ställde om.

– Det verkade lite lojt trots att det har sett mycket bra ut på träningarna. Vi gav ett bra Halmstad för stora ytor. De är bra runt anfallsmålet och visade det också. Jag är tillfreds med den time out vi tog med dryga åtta minuter kvar. Vi ändrade en del i femmorna och fick betalt. Det var gott att vända och extrapoängen kan vara viktig framöver, säger OIBK-tränaren Andrej Jovic.

Matchen fick en rivstart målmässigt. OIBK tog ledningen efter 1.16 genom Jakob Peraic, men två minuter senare hade Halmstad vänt till 1–2. Båda lagen hade chanser innan Alexander Zoric kvitterade i mitten på perioden. Oavgjort verkade stå sig, men i sista minuten av perioden kontrade Halmstad in 2–3.

Gästerna åkte på en utvisning i början på andra perioden och då smällde Mattias Mikkonen in sitt första av fyra mål till 3–3. OIBK:s offensiv straffade sig när passningarna inte hittade rätt. Gästerna kunde enkelt gå ifrån till 3–5. Det kom en snabb reducering genom Peraic och den sista minuten inleddes med att Halmstad sköt 4–6 i numerärt underläge, men med sju sekunder kvar reducerade Mattias Mikkonen.

OIBK:s första formation hade varit inne på fem av baklängesmålen!

Robin Mourujärvi.
Robin Mourujärvi.Foto: Jonas Gustafsson

OIBK verkade vända i början på tredje då Robin Mourujärvi gjorde 6–6 och spelade fram Mattias Mikkonen till 7–6. OIBK trodde nog att saken var klar, men sex minuter senare (11.46) visade resultattavlan 7–9. Här kom en viktig time out och hemmalaget tog tag i händelserna. Mattias Mikkonen reducerade omgående och kvitteringen sköt Alexander Zoric med minuten kvar.

Sudden blev bara 1.36 gammal då Mika Mikkonen med ett perfekt skott i krysset gav OIBK 10-9.

I OIBK får Jakob Peraic plus liksom fyramålsskytten Mattias Mikkonen och matchvinnaren Mika Mikkonen.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.