Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Marsloopen – en riktig nybörjarsuccé

Det var full rulle i Väggahallen när pingisintresset skulle väckas hos pingistalangerna i Blekinge.
Karlshamn • Publicerad 19 mars 2018
Diego D´Auria var en av alla deltagare i Marsloopen. Asarumskillen började med bordtennis förra året – en sport som han kombinerar med både fotboll och simning.
Diego D´Auria var en av alla deltagare i Marsloopen. Asarumskillen började med bordtennis förra året – en sport som han kombinerar med både fotboll och simning.Foto: Hanna Södergren

Efter att bordtennisklubbarna i länet sett ett minskat intresse för att tävla valde Blekinge Bordtennisförbund att arrangera en breddtävling – Marsloopen – för att väcka tävlingsintresset.

Och det slog väl ut. Intresset för tävlingen var betydligt större än väntat, trots att det var premiär för arrangemanget.

Annons

– I dag hade vi 58 deltagare, vilket är jättebra. Jag trodde på 30, kanske 40 deltagare, så det är mycket bättre än väntat, säger tävlingsledaren Jan-Oskar Sandqvist.

Deltagarna var mellan 7–13 år gamla och en av de yngsta deltagarna var 7-årige Diego D´Auria från Carlshamns BTK som gjorde sin tredje tävling som bordtennisspelare. Han började spela i september förra året, tack vare grannen som tog med honom till bordtennislokalen.

– Jag tyckte det var roligt, allra roligast var att man inte bara behövde spela pingis, för jag gillar rundpingis och blåspingis extra mycket, säger Diego som fått många nya kompisar tack vare sporten.

Under söndagen matchades Diego hårt och fick spela många matcher.

– Det var roligt, jag vann några matcher tack vare att min forehand var bra. Sen förlorade jag några också, men det viktigaste är att ha roligt, säger han och önskar sig nu ett pingisbord för att bli ännu bättre.

Utöver bordtennis spelar Asarumskillen fotboll och sysslar med simning. Ett riktigt energiknippe.

– Jag har alltid mycket energi, säger Diego och tittar på mamma som håller med.

Hanna Södergren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons