Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lundberg: ”Vi spelar vårt slutspel redan nu”

Statistiken talar sitt tydliga språk.
Växjö är seriens bästa lag både hemma och borta, Karlskrona HK är sämst av alla på bortais.
– Vi spelar vårt slutspel redan nu, säger Emil Lundberg inför torsdagens Smålandsäventyr.
Karlskrona • Publicerad 10 januari 2018

Tre tuffa bortamatcher väntar för Karlskrona HK, Växjö torsdag kväll följt av dubbelmöte mot Färjestad i Karlstad lördag-söndag.

Annons

– Det är tre tuffa matcher, mot två bra lag. Men vi har ingenting att förlora, tåget har börjat gå och vi måste börja vinna matcher. Alla poäng vi kan ta är välkomna, säger Emil Lundberg.

Forwarden har efter sin två och en halv veckas skadefrånvaro (en bristning i baksidan av ena låret) haft svårt att ta tillbaka sin plats och därmed har han fått mindre speltid.

– Per Ledin kom in i laget, det blev en annan konkurrens men det är klart jag funderar på vad skillnaden är jämfört med innan skadan, varför jag inte spelar mer.

Är du en person som knyter näven i fickan och minsann ska visa att du är värd speltid eller bli du less och uppgiven?

– Både och skulle jag säga, det är lite beroende på dagsformen, ibland när jag gjort en sämre match så funderar jag såklart på vad jag håller på med.

– Alla vill ju spela så mycket som möjligt och jag spelade både powerplay och en del i boxplay tidigare, nu gör jag det inte alls… men Ove tar ut det lag han tror är bäst för Karlskrona och jag jobbar hårt på träningarna, säger Emil Lundberg.

”Vi åker till Växjö för att vinna, det vi måste göra”

Han är ändå nöjd med sin egen utvecklingskurva.

– Jag har utvecklats både som spelare och som människa, jag är nöjd med min försäsong och de första 10–15 matcherna, det är bara utdelningen då som kunde ha varit bättre, men hela laget hade svårt att göra mål. Sen har jag tappat och på slutet, efter skadan, har det blivit mindre speltid.

Emil Lundberg gillar att få lagkompisarna att skratta.
Emil Lundberg gillar att få lagkompisarna att skratta.Foto: BO AKESSON

Att förlora många matcher har självklart i olika grad påverkat alla i eller runt laget. Då har Emil Lundberg, som av många lyfts fram som lagets clown och stämningshöjare, kanske en extra viktig roll – utanför isen.

– Jag är mig själv men det verkar som om de i laget gillar mitt surr, och jag gillar att få folk att skratta.

Annons

– Och vi har en väldigt bra lagsammanhållning.Det märks att spelarna har kul på träningarna och i omklädningsrummet.

Lite vind i seglen och friska poäng in på kontot, kanske redan på torsdagskvällen, skulle såklart höja stämningen än mer.

– Vi åker till Växjö för att vinna, det vi måste göra, säger Emil Lundberg på sin sköna stockholmska.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons