Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sportchefens hyllning till backkuggen

Totalt nio spelare presenterades till Mörrums GoIS lagbygge på lördagen.
Störst applåder fick Dave Lindarv som förlängt kontraktet ytterligare en säsong.
– Han har burit Mörrum på sina axlar de senaste säsongerna, säger sportchefen Martin Ingvarsson.
Mörrum • Publicerad 24 maj 2019 • Uppdaterad 25 maj 2019
Dave Lindarv har varit en viktigt kugge i Mörrums GoIS de senaste säsongerna. Nu står det klart att han fortsätter även kommande säsong.
Dave Lindarv har varit en viktigt kugge i Mörrums GoIS de senaste säsongerna. Nu står det klart att han fortsätter även kommande säsong.Foto: LENA EHRING

Lagkaptenen Dave Lindarvs signatur har varit ett åtråvärt byte för Mörrums GoIS sedan säsongen tog slut.

På lördagen satte han till slut sitt namn på ett nytt kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

Annons

– Han är hockeyettans bäste back alla kategorier om man tittar på helheten. Jag tycker det och jag står för det, säger Ingvarsson.

– Dave är en ledare som ställer krav och han är jätteviktig för oss, fortsätter Mörrums sportchef om den 31-årige backen.

Dave Lindarv var ett av nio namn som presenterades i samband med en presskonferens under lördagen, se reprisen här, där även målvakten Sebastian Ericsson och forwarden Jesper Hultberg förlängt med klubben.

Alexander Molldén gjorde ett tre matcher långt gästspel i Mörrum säsongen 2017/18. Nu återvänder han ”på riktigt”, ett tvåårskontrakt är underskrivet.
Alexander Molldén gjorde ett tre matcher långt gästspel i Mörrum säsongen 2017/18. Nu återvänder han ”på riktigt”, ett tvåårskontrakt är underskrivet.Foto: Mörrums GoIS/IK

Från Nyköping/Gripen kommer duon Alexander Molldén, back, och John Moberg, forward, som båda skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Molldén gjorde ett kort gästspel hos oss säsongen 2017/18 när vi gick upp i hockeyettan. En rörlig, puckstark, offensiv rightskytt. En spelare vi tror mycket på. John Moberg är en poängspelare, säger Martin Ingvarsson.

– Mörrum har något bra på gång, det känns som helt rätt läge att komma hit nu, säger Molldén själv.

Från norska andraligan kommer Filiph Laine som under den gångna vintern gjorde 33 poäng på 20 matcher i Kongsvinger.

– En rollspelare, bra i boxplay och bra på skridskorna, beskriver Ingvarsson.

Dessutom återförenas bröderna Filip och Tobias Brahm i Mörrumsdressen, den sistnämnde lyfts upp från juniorerna, vilket även Simon Svensson görs.

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons