Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Helt sjukt att vi inte vinner”

Massor med chanser, men inga mål.
Mjällby AIF fick nöja sig med 0–0 borta mot Husqvarna FF i division 1-premiären.
– Det är helt sjukt att vi inte vinner den här matchen med en massa mål, säger tränaren Jonas Andersson.
Husqvarna • Publicerad 8 april 2018
En poäng blev det för Mjällby i premiären av söderettan.
En poäng blev det för Mjällby i premiären av söderettan.Foto: Bo Åkesson

Mjällbytränaren kostade på sig ett litet uppgivet skratt efteråt den 90 minuter långa fruktlösa måljakten på Rosenlunds IP:s konstgräs.

Bubbacarr Jobe hade två bra lägen. Jacob Bergström, Izuchukwu Emeh hade fina chanser. För att inte tala om David Löfquists jättevänster i andra halvlek – ett tungt skott som räddades av Husqvarnas målvakt Fredrik Claesson.

Annons

Samme Claesson reagerade sedan blixtsnabbt och fick upp en hand på Axel Anderssons nick från nära håll i den 94:e minuten.

Chanser fanns det gott om som sagt.

– Vårt spel i deras straffområde är väl det enda som jag inte är nöjd med. Vi skapar 20–25 chanser på två halvlekar och då är det förstås underkänt att inte få in ett enda mål, säger Jonas Andersson.

Mjällby AIF kommer att åka runt i söderettan med en fet favoritstämpel på sig och fler lag än Husqvarna lär sätta defensiven först mot laget från Listerlandet.

– Vi vill spela offensivt och jag tycker vi gör många saker rätt. Vårt försvarsspel är bra, vi vinner tillbaka bollen väldigt snabbt.

Kommande helg väntar hemmapremiär på Strandvallen mot Skövde. Jonas Andersson hoppas på ketchupeffekt då i stället.

– Jag är helt säker på att om vi bara hade fått hål på Husqvarna hade vunnit stort. Nu får vi försöka mot Skövde istället. Det var lite premiärstämpel över det, men vi har en poäng med oss i alla fall.

Veckans sena nyförvärv från IFK Göteborg – lånet Prosper Kasim – tog inte plats i premiärtruppen på grund av att pappersexercisen inte hunnit bli klar.

– Vi räknar med att det löser sig i veckan. Han har sett riktigt bra ut på träningarna och har rätt spetsegenskaper.

Hur Andersson formerar laget på Strandvallen återstår att se. En del huvudbry hade han med att ta ut startelvan mot Husqvarna.

Annons

– Det var jäkligt svårt, men de som inte tog plats tog det bra. Vi har en bra grupp som sporrar varandra. Vi får se om jag förändrar något och i så fall hur.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons