Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Laul pekar ut Mjällbymatch som fixad

Var den allsvenska fotbollsmatchen Halmstad–Mjällby 2013 uppgjord?
Det hävdar Sportbladetprofilen Robert Laul i sin bok ”Alkisbarn”, som släpps i morgon onsdag.
Karlskrona • Publicerad 13 mars 2018

Laul, som gjort sig känd som sportreporter, arbetar numer som allmänreporter på Aftonbladet.

Lauls nya bok handlar i huvudsak om hans uppväxt men han har tämligen nyligen bevakat matchfixningsproblematiken som poppat upp inom svensk idrott, fotboll i synnerhet, under senare år.

Annons

I sin bok skriver Laul: ”Eftersom jag bevakat ämnet noggrant kom jag i kontakt med personer som visste vad de pratade om. Ytterligare något år senare fick jag veta att en liga åren 2011-2013 ska ha varit inblandade i att försöka fixa åtminstone två allsvenska matcher plus cupfinalen mellan Helsingborg-Kalmar (3-1). De två allsvenska matcher där resultatet också gick matchfixarnas väg är Kalmar FF-Malmö FF (1-2) och Halmstads BK-Mjällby AIF (1-0)”, skriver Aftonbladet.

”Jag fick höra att så många som fyra fotbollsspelare i Kalmar och Mjällby levde under påtryckningar från ligan under de här åren. Deras föreningar ska betraktas som brottsoffer i sammanhanget” skriver Laul vidare i sin bok.

I Lauls bok pekas matchen Halmstad–Mjällby ut som en match som var uppgjord.

Något som även författarna Jens Littorin och Magnus Svenungsson gör i sin bok ”Matchfixarna”, som släpps den 20 mars.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons