Sport

Efter drömmålet: ”Det gäller att nollställa”

ÄNGELHOLM Artikeln publicerades

Emil Larssons första poäng under 2018 var ett drömmål i bortre krysset.

– Det kommer nog snurra i huvudet hela natten, säger KHK-forwarden efter segern som på allvar tog Karlskrona in i racet om nytt SHL-kontrakt.

 

+ 3

Emil Larsson, som gått poänglös sedan matchen mot Brynäs den 28 december, klev fram när det som bäst behövdes.

Han trampade på in till höger i Rögles zon, tryckte sig in mot mål hårt uppvaktad av en Rögleback och lyfte den wobblande pucken med en backhand in i bortre krysset bakom en chanslös Ville Kolppanen.

– Jag kände att jag hade bra fart och först tänkte jag skulle bryta in, men när det inte gick så försökte jag få pucken mot bortre.

Karlskronas David Printz jublar med Emil Larsson och Carl Persson.
Foto: AVDO BILKANOVIC
Karlskronas David Printz jublar med Emil Larsson och Carl Persson.

Målet betydde KHK-ledning 4–1 med 7.39 kvar att spela av den tredje perioden.

– Vi fick ett skönt läge där och kunde spela på resultatet, säger Larsson, som gläds över målet men ännu mer åt poängen.

– Det är klart att det är skönt att göra mål när man vet att det var ett tag sedan sist, men poängen är ju oerhört viktiga i det läge vi är i tabellen.

Seger innebär ändå att Karlskrona knaprade in ytterligare tre poäng på framförvarande lagen Mora (på samma poäng som KHK men med bättre målskillnad) samt Örebro (två poäng före och precis ovanför kvalstrecket på fast SHL-mark).

Karlskrona möter Rögle i dag igen, Örebro på tisdag och avslutar sen hemma mot Frölunda och borta mot Skellefteå under nästa vecka.

Men det är något av ett nytt Karlskrona HK som spelat upp sig den senaste tiden.

Och spelstilen har gett resultat, av de fyra trepoängare som KHK totalt har tagit på bortais under hela säsongen har tre kommit på de fyra senaste bortamatcherna.

Varför?

– Jag tror inte det har med vårt bortaspel att göra, snarare att vi har ändrat vårt sätt att spela. Vi är betyligt mer aggresiva över hela banan, sen hjälper det att vi har bra målvaktsspel, Johannes (Jönsson) i dag och ”Honken” (Johan Holmqvist) senast mot Brynäs och en förstalina som levererar och som vi kan bygga på.

Just Joel Kellman-linan, med Calle Persson och konstantin Komarek fortsätter att spela med självförtroende och pondus. Mot Rögle satte Calle Persson snyggt 1–0, Joel Kellman själv 2–0 i den första perioden, det gav KHK ett lugn i sitt spel.

Ishockey, SHL

Rögle–Karlskrona HK 1–4 (1–3, 0–0, 0–1)

Målen: 0–1 Calle Persson, 0–2 Joel Kellman, 1–2 Lucas Elvenes, 1–3 Emil Lundberg, 1–4 Emil Larsson.

Visa mer...

Vad blir viktigt inför lördagens retur?

– Det gäller att nollställa den här matchen. Äta, dricka, sova och nollställa skallen, det är ny match i morgon, säger Emil Larsson.

Blir det samma matchbild som i fredagsmatchen, att ni kör hårt från start och lägger ribban?

– Svårt att säga, vi ska gå igenom detaljer från dagens match och se vad vi kan hitta, det viktiga är att vi fortsätter att göra det vi gör bra i dag, att vi är noggranna.

Är det extra nerv att spela de här viktiga matcgherna, mot Rögle, mot Örebro?

– Det tycker jag inte, vi vet alla vad som gäller och att det är otroligt viktiga matcher, jag tror de andra lagen känner av det mer, avrundar Emil Larsson.

I dag kan han lyckas med ytterligare en sak han inte gjort tidigare under 2018, att vinna två matcher i följd.