Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Ska vara med i racet uppåt”

Visby/Roma var obesegrade på hemmais i allettan.
Sedan landade Krif.
Per Ljusterängs manskap vann med 4–1.
Visby • Publicerad 17 januari 2018

Andreas Nordfeldt är tillbaka med besked. Den forne lagkaptenen gjorde två av Krifs tre mål i bortamötet mot Visby/Roma.
Andreas Nordfeldt är tillbaka med besked. Den forne lagkaptenen gjorde två av Krifs tre mål i bortamötet mot Visby/Roma.Foto: LENA EHRING

– Fast första perioden var medioker, kommenterar Kriftränaren som har sett sitt lag betydligt bättre.

Annons

Visserligen fick man ett mål bortdömt, en för tidig avblåsning enligt Ljusteräng, men särskilt mycket mer var det inte att yvas över.

– Vi spelade inte alls som vi hade pratat om. Det blev lite bättre i andra och i tredje var det klart bättre.

Efter 40 minuters spel visade resultattavlan 1–2 i Visby ishall och hemmapubliken hoppades på ett högre tempo med tanke på att Visby/Roma är erkänt duktiga på hemmais. Så blev det inte.

– Det blev ingen anstormning alls. I stället gjorde vi sakerna som vi hade pratat om. Alla jobbade sig in i det.

Per Ljusteräng talar om en fortsatt läroprocess där trepoängaren på Gotland gav en viktig byggsten, en signal om att det går att jobba sig in i matcher som börjar skakigt.

– Jag hoppas att vi kan höja oss till nästa match tack vare det här. Då ska vi vara med i racet uppåt.

Andreas Nordfeldt, tillsammans med kedjekompisarna Stefan Söder och Alexander Lunsjö, fixade det mesta i målväg. Två mål plus ett assist från Nordfeldt visar att den forne lagkaptenen är tillbaka med besked efter sin skadefrånvaro.

Krif lämnar Gotland först på torsdagen. Först blir det en förmiddagsträning innan färjan går åter i riktning mot Oskarshamn.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons