Krif plockade poäng – som vanligt

Det var en match som bara skulle vinnas – och visst blev det en Krif-seger mot bottengänget Valbo HC.
Redan på fredagskvällen är det dags för ny match.
– Det är lite finaldags, säger Krif-tränaren Per Ljusteräng.
Valbo • Publicerad 15 februari 2018
Oscar Malm, Krif Hockey.
Oscar Malm, Krif Hockey.Foto: Lena Ehring

Krif Hockey är rena poängmaskinen i allettan. 5–1-segern borta mot Valbo HC var Krifs åttonde raka match där det blev poäng.

Det var dock ett lite trögstartat Krif som behövde den första perioden för att åka av sig den långa bussresan mot Gävle som började klockan 07.30 på torsdagsmorgonen.

– Det var lite förlåtet att det var lite sådär i den första perioden, säger Ljusteräng.

I den andra trampade Krif i gång och 1–0-ledningen efter den första perioden växte till 3–0.

– Det var klart bättre i den andra perioden. De var knappt i vår zon, säger Ljusteräng.

Och skottstatistiken i den perioden speglar matchbilden väl. Krif vann den med 21–3.

Visserligen reducerade Valbo tidigt i den tredje perioden, men det spelade ingen roll.

– De var inte i vår zon så det är svårt att säga att det var oroligt. Det var bara en tidsfråga innan vi skulle göra ett mål till.

Och det kom ganska snabbt. Till slut vann Krif enkelt med 5–1.

– Men jobbet ska ändå göras. Vi var medvetna om att vi förlorade mot dem på hemmaplan, säger Ljusteräng vars Krif nu har tagit poäng i åtta raka matcher.

– Även om vi vinner så får vi kämpa för det. Vi jobbar hårt för det.

Matchen mot Valbo var egentligen bara uppvärmning inför Hudiksvallsmatchen på fredagskvällen.

Krif stannar kvar i Gävle över natten för att sedan värma på morgonen innan det är dags för en busstur på två timmar till Hudiksvall. Där blir det match mot tabelltrean som har spelat in 30 poäng, Krif är femma med 25 poäng och har dessutom en match mindre spelad.

Krif har siktet inställt på att bli tvåa eller trea i tabellen och därmed gå in i playoff två.

– Vi ser fram emot matchen. Det är lite finaldags. Vi behöver ta poäng om vi ska vara med.