Krifs spel fick Vimmerby frustrerat

Krif gav Vimmerby dess första förlust på hemmaplan i allettan.
– Vi neutraliserade dem, säger tränaren Per Ljusteräng.
VIMMERBY • Publicerad 7 februari 2018

Obesegrade och en defensiv med bara tio insläppta mål var något att bita i för Krif.

– Vi hade läst på vår läxa, säger Ljusteräng.

Efter första perioden stod det 1–1.

– Vi gjorde några småjusteringar i paus.

Ändringarna slog väl ut.

Andreas Nordfeldt gjorde 1–2, Oliver Olsson 1–3 och Juuso Rajala 1–4 innan andra perioden var över.

– Det märktes att Vimmerby blev frustrerat. Det var lite dit vi ville komma, säger Ljusteräng.

Även om Vimmerby kunde reducera i tredje perioden var segern aldrig riktigt hotad.

– Det var nog en av våra bättre matcher i allettan. Jag tror det här var fjärde bortasegern.

Tack vare segern har nu Krif lagt tio poäng bakom sig och Väsby under strecket. Det ska till ett under om det inte blir fortsatt spel i vår.

– Det är förstås viktigt att skapa ett avstånd, men i det läget vi är tycker jag att vi ska fokusera på att titta uppåt.

Bra i Krif var målvakten Isak Edman, backen Josef Ingman och framåt syntes Oliver Olsson mest.