Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Krif allt närmare tredjeplatsen

Krif Hockey fortsätter segerraden i allettan.
Backen Josef Ingman dundrade in det avgörande 3-2 målet mot Visby/Roma halvvägs in i den tredje perioden.
– Det var mitt första mål i allettan och det kom ju lämpligt.
Kallinge • Publicerad 18 februari 2018
Alexander Lunsjö inledde målgörandet för hemmalaget.
Alexander Lunsjö inledde målgörandet för hemmalaget.Foto: LENA EHRING

Krif kom från två tunga bortamatcher på resande fot och det märktes också inledningsvis på spelet. Det var ingen riktig fart i skridskoåkningen och dessutom ett baklängesmål redan efter några minuter.

Josef Ingman, avgörande målskytt.
Josef Ingman, avgörande målskytt.Foto: Jonas Gustafsson
Annons

– Det kändes väl lite som att vi satt kvar i bussen, men vi är ett lag som inte stressar. Vi räknade med att vi skulle komma in i matchen efter hand, sade Ingman.

Det var en fysisk kamp med hetta och intensitet över hela banan. Så skulle man kunna sammanfatta de 60 minuterna i Soft Center Arena och det var inte alls givet att det var hemmalaget som skulle gå segrande ur striden. Gästerna visade sig vara en hårdknäckt nöt, laget backade och väntade in hemmalaget i mittzon och försökte styra ut Krif-spelarna i sarghörnen för att sedan komma i snabba spelvändningar. En taktik som nästan lyckades.

– Vi mötte ett bra lag, jag skulle vilja kalla det för en riktig kämpainsats från vår sida, sade Josef Ingman.

En beskrivning som personifierades av Sebastian Magnusson när han gjorde 2-1 i boxplay. Trots att två motståndare hängde på honom så lyckades han peta in pucken i mål. Krif fick också spela nästan halva mittperioden i power-play utan målkänning.

– Lite för lågt pucktempo, men det känns ändå fel att klaga på vårt powerplay. Jag tror att vi har 32 procent i den spelsekvensen och det är väl förmodligen bäst i serien, sade tränare Per Ljusteräng.

Krif-tränaren sade också att han var klart nöjd med insatsen.

– Vi mötte ett bra lag, jag är jättenöjd att vi vann.

Två matcher återstår i alltvåan och Krif är fortfarande med i racet om en andra eller tredjeplats som leder direkt till play-off 2

– Vi ska vinna de matcher som är kvar så får vi se om det räcker, sade Josef Ingman.

Jan-Erik MartinssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons