Sport

HIF Karlskrona brände bra poängchans

Karlskrona Artikeln publicerades
En bekant syn från Karlskrona Idrottshall under den innevarande handbollssäsongen.
Foto: Andreas Blomlöf
En bekant syn från Karlskrona Idrottshall under den innevarande handbollssäsongen.

HIF Karlskrona hade chansen.

De tog den inte.

– När vi behöver spela som bäst gör vi misstag i stället, säger målvakten Vladan Abramovic efter 27–30 hemma mot Skövde.

– Det är det största problemet, fortsätter han. Alla gör misstag, först jag och sedan alla andra.

Målvakten tänker på två utkast som han kastade bort och även på ett straffkast som han försökte få domarna att avbryta eftersom det var blött på golvet. Signalen uteblev, men inte för målet...

Vladan Abramovic.
Foto: Andreas Blomlöf
Vladan Abramovic.

Tyvärr, för HIF Karlskrona och över 1 000 personer på läktarna, stannade det inte vid det. Bortkastade passningar, missade frilägen – visan känns igen från stora delar av säsongen.

– Allt som händer är ingenting som vi inte har gått igenom. Vi hade pratat om underarmsskotten, vi hade pratat om inspelen. När vi inte fixar det är det också individuella misstag i mina ögon, säger nye tränaren Sebastian Seifert angående andra missarna än de som var allra mest tydliga.

De 60 spelminuterna mot Skövde innehöll det mesta i handbollsväg, förutom två viktiga poäng för tabelljumbon. Bland annat bjöds hemmapubliken på ett lag som spelade utan målvakt i majoriteten av matchen. HIF Karlskrona hade stora problem med gästernas utgrupperade försvar i inledningen av matchen och satte in en extraspelare i så gott som varje anfall.

– Det var en nyhet för mig. Det är första gången jag spelar så, berättar målvakten Vladan Abramovic som sprang mer än han någonsin gjort på en handbollsplan.

Var det för att tvinga ned Skövde?

– Jag visste inte hur de skulle reagera. Jag tycker inte att de har längden till att spela 6–0, förklarar Sebastian Seifert.

Sebastian Seifert.
Foto: Andreas Blomlöf
Sebastian Seifert.

Västgötarna gick likväl närmare den egna målvakten och hemmalaget gled sakta men säkert ikapp. Fast så fort det började bli en smula spännande på resultattavlan vände HIF-lyckan. Den vände på grund av missar i massor.

– Jag hade en jäkla go känsla i halvlek, säger HIF-tränaren.

Då var ställningen 13–15. Några minuter senare var det 13–17 trots att Skövde hade en man utvisad.

– Sedan jobbar vi oss tillbaka igen, har kvitteringsläge men missar och de gör två. Sedan höll det ju på så.

– Jag tror att det hade gett oss mycket att komma ikapp, att få energin. Nu blev det mest att vi fick jaga.

Målvakts-Abramovic:

– Jag gillar hur vår nye tränare jobbar. Han ger oss mycket, men vi måste ge honom mer. Vi måste ge alla som sitter på läktaren mer. Det var inte lätt att se när de lämnade hallen igen utan....

– Jag vet inte hur jag ska förklara det, säger han med en blick som ändå säger allt.

HIF Karlskrona är illa ute.

– Jag är nöjd med sju–sex-spelet och stundtals med försvaret i första halvlek. Men så var det självförtroendet igen. Vi måste bli skarpare, sammanfattar Sebastian Seifert.

Var det ändå ett litet steg framåt?

– Kanske, men Lugi är ett mycket bättre lag än Skövde. Disciplinen var ändå bättre. Den var långt i från perfekt, men den var bättre.

+ 1