Ett mål på 50 minuter.
Fyra under de sista tio minuterna.
Olofströms IK gjorde minst och förlorade därför bortamötet mot Grästorp.
Grästorp • Publicerad 2 april 2018
Två mål från Robin Rolandsson räckte inte för att Olofström skulle kunna hota Grästorp.Foto: Patric Söderström

– Det var en riktigt bra match av oss, konstaterar tränaren Teemu Elomo som återigen tvingades konstatera att det saknades en hel del spelare.

Centern Robin Mendelsohn fick kliva ned och spela back och OIK hade bara tre femmor med sig i bussen.

Västgötarna gjorde första målet efter drygt nio minuters spel och höll den ledningen under majoriteten av matchen. Det var först sedan hälften av den tredje perioden hade passerat som det började att hända grejer i målprotokollet.

Hemmalaget ökade på till 2–0 innan en målsugen Robin Rolandsson reducerade.

3–1, med bara en dryg minut kvar till full tid, såg ut att bli matchavgörande och precis så blev det. Rolandssons reducering, i spel sex mot fem, kom med tio sekunder kvar att spela och det blev på tok för sent.

– Vi skapade mycket innan deras mål och hade ett par skott i stolpen. Vi hade inte det rätta flytet, säger Elomo.

Målvakten Anton Johansson gjorde ånyo en strong insats för OIK.

Nu återstår en match innan säsongen är över.

– Spelar vi som vi gjorde i dag och får in ett-två mål till så ska vinna mot Borås, menar OIK-tränaren.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.