Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart med kvalmotstånd för Olofströms IBK

Växjö valde Lagan.
Det innebär att Olofströms IBK får Munka-Ljungby i playoff 1 till allsvenskan.
LANDSKRONA • Publicerad 11 mars 2018
Mattias Mikkonen gjorde två mål mot Landskrona.
Mattias Mikkonen gjorde två mål mot Landskrona.Foto: Bo Åkesson

I kraft av seriesegrare i division 1 södra hade Växjö favören av att välja motståndare först av lag tre och fyra i tabellen. Växjö valde fyran Lagan och då återstod bara Olofström för Munka-Ljungby.

– Jag tror att Växjö inte valde oss därför att de har respekt för oss. Det här kan passa oss rätt bra, säger Olofströmstränaren Andrej Jovic.

Annons

Jovics Olofström avslutade seriespelet med att förlora mot bottenlaget Landskrona med 8–5.

– Vi var väl så där lagom motiverade när det redan var klart att vi skulle kvala till allsvenskan, men det finns mer att plocka ur det här laget, säger Jovic.

Kvalet inleds på söndag. Olofström börjar borta mot Munka-Ljungby.

Returen spelas i Olofström torsdagen den 22 mars och en eventuell tredje och avgörande match spelas i Munka–Ljungby söndagen den 25 mars.

– Synd att vi inte fick favör av en avgörande match hemma, men jag tror ändå att Munka-Ljungby kommer att passa oss bra. Jag vet hur vi ska spela mot dem.

Förlorar Olofström matchserien mot Munka-Ljungby väntar division 1-spel nästa säsong. Vinner Olofström väntar en avgörande matchserie mot segraren av Växjö och Lagan. Vinnaren där spelar i allsvenskan säsongen 2018–2019. Förloraren spelar i division 1.

Connie NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons