Sport

Klart! Här är matchen som inviger nya arenan

Karlskrona Artikeln publicerades
Isabelle Gulldén jublar efter mål. Vi får väl hoppas på mer landslagsjubel i Karlskronas nya eventarena i maj-juni 2019.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Isabelle Gulldén jublar efter mål. Vi får väl hoppas på mer landslagsjubel i Karlskronas nya eventarena i maj-juni 2019.

Nu är det klart.

De svenska handbollsdamerna får möta Slovakien i VM-kvalmatchen som inviger den nya eventarenan i Karlskrona.

– Det är väldigt roligt att få välkomna de svenska och slovakiska handbollslandslagen till Karlskrona och invigningen av Sveriges modernaste handbollsarena. Tillsammans med HIF Karlskrona ska vi se till att matchen håller högsta internationella kvalité, inte bara på planen utan också som arrangemang för publiken och lagen, säger Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona i ett pressmeddelande.

Det blir i månadsskiftet maj-juni 2019 som VM-kvalmatchen ska spelas och Sverige inleder på hemmaplan, retur i Slovakien 4–6 juni.

Och Sverige har bra statistik mot slovenskorna, historiskt sett. Tolv segrar och fyra förluster på 16 möten. Senast lagen möttes var 2014, i EM. Då vann svenskorna med klara 31–22.

De svenska handbollsdamerna har två bra mästerskap bakom sig, senast nu sjätteplatsen i EM i Frankrike och dessförinnan när landslaget blev fyra i VM i Tyskland.

Handbolls-VM 2019 avgörs i Japan 29 november–15 december.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.