Sport

Klart! Forwardskuggen förlänger med Krif

Kallinge Artikeln publicerades
Viktor Holmqvist klar för fortsättning i Krif Hockey.
Foto: Bo Åkesson
Viktor Holmqvist klar för fortsättning i Krif Hockey.

Rutinerade forwarden Viktor Holmqvist är klar för en fortsättning i Krif Hockey.

– Det känns väldigt bra att äntligen ha kråkan på plats. Jag uppskattar verkligen det tålamodet ”Tobbe” visat mig under våren, säger 27-åringen i ett pressmeddelande.

Viktor Holmqvist, som har Malmö Redhawks som moderklubb, kom till Krif från Kristianstads IK inför förra säsongen.

Han har sex säsonger i KIK men har dessförinnan även spelat hockeyallsvenskt med Malmö Redhawks.

Krif skriver att Viktor är en kugge som kommer att bli väldigt viktig med sin rutin och sitt driv i föreningens unga lag, både på och utanför isen.

– Jag känner klubben och klubben känner mig, så det känns skönt att vi fortsätter kriga vidare tillsammans här i höst och vinter, säger Viktor Holmqvist.

– Det ska bli kul och ta ännu större ansvar både på och utanför planen, ta fram sin rutin man skaffat sig genom alla dessa år i ligan. Vi kommer med allra största sannolikhet bli ett lag att räkna med så långt in på säsongen som möjligt, fortsätter han.

För egen del hoppas Holmqvist ta ytterligare kliv i den personliga utvecklingen.

– Poängmässigt sett till förra säsongen är jag nöjd, jag lyckades producera ganska bra utan att tillhöra någon av powerplay-formationerna. De blir ett mål att försöka slå mig in på de positionerna. Boxplay funkade också ganska bra under stora delar av förra säsongen och de är också något jag värderar väldigt högt och det ska vi fortsätta utveckla kommande säsong.

Viktor kommer den kommande säsongen spela i tröja nummer 63.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.