Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

KIK värvar från SHL

Allsvenska nykomlingen Kristianstads IK har gjort en stark inledning på säsongen. Nu plockar laget in ytterligare en förstärkning från SHL. ”Vi är väldigt nöjda”, säger Christian Falk, elitansvarig i KIK.
Kristianstad • Publicerad 12 november 2019
Malte Setkov i Malmötröjan.
Malte Setkov i Malmötröjan.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter 18 spelade matcher ligger KIK på sjundeplats i den allsvenska tabellen.

Dagen efter tvåpoängaren mot Mora kommer ett nytt glädjebesked för KIK. Laget värvar 20-årige Malte Stekov från Malmö Redhawks, något som Kvällsposten var först att berätta.

Annons

Under förmiddagen bekräftades övergången av KIK på klubbens hemsida.

– Vi är väldigt nöjda med att värva Setkov som är en ung och lovande back. Han har erfarenhet av SHL och har stort driv om att utvecklas hos oss och ta nästa steg i sin karriär. Han ansluter på förmiddagen och åker med på vår roadtrip den här veckan, säger KIK:s elitansvarige, Christian Falk, till klubbens hemsida.

Backen har varit ombytt i samtliga Malmös matcher under säsongen och han har spelat i snitt tio minuter per match med SHL-laget.

Men nu värvas han till Kristianstads IK för spel säsongen ut. Enligt Kvällsposten kommer värvningen till följd av att Robin Axbom lämnat KIK.

Nästa säsong återgår Setkov till Malmö, som han har kontrakt med fram till 2022.

Setkov har gjort flera framträdanden i Danmarks olika ungdomslandslag. Han kom till Malmös U16-lag 2014. Under förra säsongen spelade han med Malmö i SHL och med Pantern i allsvenskan. Han är draftad av Detroit Red Wings.

KIK har tidigare under säsongen lånat tre spelare från SHL-klubbar. Jakob Bondesson och Kevin Wennström, Rögle, och Marcus Sylvegård från Växjö.

På onsdagskvällen möter KIK klassiska Södertälje SK i Scaniarinken.

Mikael HallqvistSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons