Chocken: KHK åker ur SHL

Efter tre säsonger är sejouren i SHL över för Karlskrona HK.
Laget förlorade den sjunde och avgörande matchen i direktkvalet mot Timrå, 0–2.
Ishockey • Publicerad 6 april 2018

Marcus Paulsson skapade Karlskronas första chans i matchen direkt på första nedsläpp i en första period som KHK dominerade fullständig, med nämnde Paulsson i spetsen.

Men det var Timrå som svarade för periodens enda mål, redan efter 44 sekunder då en felvänd Vilmos Gallo lyfte in 0–1 med en backhand på en målchans som inte ens kändes som en chans.

Trots målet fortsatte KHK trumma på och dominerade den första perioden utan att få in pucken.

Period två var jämnare. Karlskrona fick ett gyllene läge med ett powerplay över fyra minuter men laget lyckades inte skapa någonting av värde. Marcus Paulssons direktskott i högerposition med fem minuter kvar av perioden var det närmaste mål, men Timråkeeper Henrik Haukelands sidledsparad var lysande.

8.10 in i slutperioden drogs KHK:s rullgardin ned och typiskt nog var det Timrås fixstjärna Jonathan Dahléns puck som via Cory Murphys huvud hittade in bakom en ställd Johannes Jönsson i Karlskronas mål. Målet fick till och med Blackbugs att tystna en stund innan de kom igång med kampsångerna igen.

Karlskrona försökte att ta sig tillbaka in i matchen men laget kom aldrig in på mål för att kunna hota på allvar. Lagets facit på hemmaplan mot Timrå under direktkvalet är en seger, efter förlängning, och tre förluster. Siffrorna ljuger inte, Timrå har varit det starkaste laget av de två och två starkt bidragande orsaker till medelpadingarnas seger är målvakten Henrik Haukeland och Jonathan Dahlén.

För KHK väntar spel i hockeyallsvenskan till hösten.