Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

KHK mister sin elitplats i J18

Karlskrona HK J18 tappar sin elitplats sedan man förlorat i en målskillnadsaffär mot Mariestad.
– Det är inte bra och väldigt tråkigt för ungdomarna som vill något med ishockeyn, säger tränaren Peter Miketinac i KHK.
Karlskrona • Publicerad 20 mars 2018
Karlskrona HK:s J18 tappar sin elitplats
Karlskrona HK:s J18 tappar sin elitplatsFoto: magnus_arwidson

Det blev bara två säsonger för KHK J18 i eliten. Degraderingen innebär att klubben kommer tappa en rad spelare som inte kommer att välja KHK när de ska in på hockeygymnasiet kommande säsong.

– Risken är stor att det blir ett glapp. Att ta sig upp är inte så lätt.

Annons

– Det här är ett bakslag för klubben och går vi inte upp igen så tappar KHK sitt hockeygymnasium, NIU. Jag känner verkligen med alla spelare.

Med tanke på att KHK har ett framgångsrikt J20-lag som nu spelar SM-kvartsfinal så blir det svårt att kunna rekrytera spelare från de egna leden när J18 inte har någon elitstatus kommande säsong.

– Det blir ju färre som kommer söka sig hit. Att lämna elitverksamhet till en annan stad är ju inte bra. Det gynnar inte våra spelare i regionen, menar Miketinac.

Men Karlskrona satte sig själva i en svår situation när man kom till ett kvalspel.

– Vi har inte gjort det bra och självklart får vi gå igenom en del och rannsaka oss själva. Karlskrona HK ska inte behöva hamna i den här situationen.

Foto: magnus_arwidson

Mot Olofström var KHK tvungna att vinna med minst sex mål för att klara sig kvar. Men trots ett gigantiskt spelövertag från hemmalaget som tillbringade nittio procent av speltiden i OIK:s zon så blev det inte så många mål som önskades. Linus Johansson storspelade hos gästerna och fick också se sju-åtta puckar ta i ramarna när hemmalaget jagade mål.

Det syntes tydligt att Olofström inte skulle lägga sig utan ville sätta käppar för hemmalaget. Spelet på isen var uppoffrande. Prestigen är fortsatt stor mellan klubbarna.

– Vi fick inte hål på dem då de försvarade sig bra. Det var mot Mariestad som vi tappade bort möjligheterna, avslutar Peter Miketinac.

Björn SkarpsvärdSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons