Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

KHC-spelare kom berusade till träning

Två KHC-spelare kom påverkade till tisdagens träning.
– Det här är helt oacceptabelt och inte förenligt med vad vi står för, kommenterar ordförande Tobias Johansson.
KALMAR • Publicerad 4 april 2018
Kalmar HC:s ordförande Tobias Johansson är besviken.
Kalmar HC:s ordförande Tobias Johansson är besviken.Foto: Paul Madej

Kalmar HC möter Mörrum i den sista omgången av kvalserien i Iffehallen på onsdagskvällen. KHC har redan säkrat segern medan Mörrum spelar för att ta så många poäng som möjligt och bli den bästa tvåan i de olika kvalserierna.

Kalmar HC ville avsluta snyggt men nu har två spelare i laget sett till att så inte blir fallet.

Annons

Ändå kan en av de inblandade spelarna vara på isen i kväll.

– Han har visat ånger och bett om ursäkt. Han är rakryggad och står för det han gjort och alla kan göra misstag. Det kan vara en faktor som gör att vi låter honom spela, säger Tobias Johansson.

De båda spelarna kom alkoholpåverkade till tisdagens träning och skickades hem.

– Jag är jättebesviken. Vi har haft klara regler för alkohol och hur vi förbereder oss inför match hela säsongen och det har fungerat jättebra. Jag kan tycka att det var okej att spelarna firade i måndags när vi säkrade seriesegern men att de sedan är i sådant skick på tisdagen rimmar inte alls med den proffsighet vi ska ha i Kalmar HC.

Den andre spelaren har enligt Tobias Johansson inte visat någon ånger över sitt berusade framträdande i Iffehallen och kommer därför inte att spela mot Mörrum.

Uppdatering: Klockan 14.51 i eftermiddag publicerade Kalmar HC ett pressmeddelande där man berättar att ingen av de två spelarna som anlände onyktra till träningen kommer att spela mot Mörrum.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons