Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Karlskronabowlare bäst på seniortouren

Bengt-Åke Mattsson, Karlskrona BK, slog till ordentligt och vann sjätte deltävlingen på svenska seniortouren i Nässjö. Det stabila spelet gav hela 12 000 kronor i prispengar.
Bowling • Publicerad 27 februari 2018
Foto: Staffan Lindbom

– Jag är så klart nöjd och det var härligt att spelet stämde så bra, säger Mattsson, som tidigare varit elitspelare.

Kvalet till tävlingen spelade han för tre veckor sedan och slog 1 428 poäng med handicapen nio i varje av de sex serierna.

Annons

– Det gav en tiondeplats i kvalet och de 12 bästa stod över första finalrundan.

Fem grupper om fem spelare i varje gjorde sedan upp om 12 platser. De kvarvarande spelade i tre pooler, där sämste man försvann efter varje serie. Mattson slog här ut en av landets främsta Raymond Jansson, Jösse. I sista rundan blev Karlskronaspelaren och Christer Undfors, BK Pondus, kvar för den direkta finalen.

Mattsson vann med 236–230 och med nettoslagningen 227–214 över Undfors, som hade 14 i handicap.

– Jag inledde finalen bra med fyra raka strikar och kom i förarsätet. Inte i någon av mina matcher under finalspelet hade jag hjälp av handicapet, så det ger vinsten ännu lite bättre status. Nu ser jag fram mot seriespelet med KBK och vi har en liten chans att nå kval till allsvenskan, säger Bengt-Åke Mattsson.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons