Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Karlshamn värd för Idrottens dag

Karlshamn står värd för Idrottens dag i Blekinge 2018.
Den 29 september, dag som kväll, står rörelseglädjen i centrum.
Karlshamn • Publicerad 11 april 2018
Idrottens dag pi Karlskrona 2017. I år är det Karlshamns tur.
Idrottens dag pi Karlskrona 2017. I år är det Karlshamns tur.Foto: Mattias Mattisson

Det var under fjolåret som Blekinge var ett av pilotdistrikten som fick arrangera Idrottens dag, då med Karlskrona och Rosenholm som centrum.

I år, i höst närmare bestämt, är det Karlshamns tur, vid Österslättsområdet och på spontanidrottsplatsen.

Annons

– Det känns väldigt bra att i år arrangera Idrottens dag i Karlshamn, som är en aktiv fritidskommun mitt i länet, säger distriktsidrottschef Patric Nilsson i ett pressmeddelande.

– Det känns spännande och roligt att Idrottens dag arrangeras i Karlshamn i år. Vi ser fram emot att välkomna besökare från hela länet, säger Thomas Nilsson, fritidschef i Karlshamns kommun i samma pressmeddelande.

Den 29 september får Idrottens dag besök av Riksidrottsförbundets specialframtagna rörelseturné där besökarna, genom rörelsebanor, ett rörelsetorg och en utställningsdel, på ”ett roligt sätt” ska få träna på de olika momenten samtidigt som de får lära sig hur det påverkar deras idrottande och fysiska utveckling.

Nytt för i år på Idrottens dag är att Blekinge som ett av fem distrikt kommer att köra ett Night event.

– Night eventet som hålls efter mörkrets inbrott kommer att bli en häftig final på Idrottens dag. Genom att jobba med mörker både inomhus och utomhus kan vi skapa unika idrottsupplevelser och kanske lite otraditionell rörelseglädje, säger projektledare Sofia Swartz.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons