Sport

”Julle” presenterad av Svenska mästarna

Karlskrona Artikeln publicerades
Julius Bergman klar för Frölunda.
Foto: Marcus Palmgren
Julius Bergman klar för Frölunda.

Svenska mästaren Frölunda har påbörjat rustningen inför kommande SHL-säsong.

I den satsningen presenterades i dag Karlskronakillen Julius Bergman som ett av tre nyförvärv.

Övriga nyförvärv som presenterades är målvakten Niklas Rubin och försvararen Theodor Lennström.

Det har varit en hektisk dag för Frölunda. Under förmiddagen presenterades först Niklas Rubin som ny målvakt i klubben kommande säsong. Luleåspelaren ersätter Johan Gustafsson som flyttar till Adler Mannheim i den tyska ligan.

För 23-årige Rubin blir det något av en hemkomst till västkusten. Han är fostrad i Hanhals i Kungsbacka och får nu debutera i "hemmaklubben".

"Det är lite av en dröm att få spela för Frölunda. Helt fantastiskt, faktiskt lite svårt att förstå", säger Rubin till Frölundas hemsida.

Niklas Rubin har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Timmen efter att Rubin presenterades gick klubben även ut med att man har gjort klart med Färjestads försvarare Theodor Lennström. 24-åringen har tillbringat de två senaste säsongerna i Färjestad och har gjort 31 poäng (sju mål och 24 assist) på 94 matcher för Karlstadklubben.

Lennström har även han skrivit på ett tvåårskontrakt.

Theodor Lennström kommer att få sällskap av ett annat nyförvärv på blålinjen kommande säsong – Julius Bergman som är klar för Göteborgsklubben på ett tvåårskontrakt.

Den 23-årige försvarare kommer närmast från New York Rangers AHL-filial Hartford. Han har tillbringat de fem senaste säsongerna i Nordamerika, en i kanadensiska juniorligan OHL och fyra säsonger i NHL:s farmarliga AHL. Bergman tillhörde Frölunda mellan 2012-2014 och har gjort en SHL-match för klubben. Han är fostrad i Karlskrona HK.

Så här säger Bergman till Frölundas hemsida, om valet att flytta hem:

– Det känns skönt. Och jag ville till Frölunda, Sveriges bästa lag, så det var inget svårt val, säger den store, tunge, men fortfarande unge backen som beskriver sig själv så här:

– Jag är en tvåvägsback som jobbar hårt. Och efter fem år utomlands är jag hungrig och vill verkligen visa vad jag kan. Det här skall bli riktigt roligt.

(TT/Blekingesport)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.