Julia och hela Karlskrona tog sig samman och vann

Karlskrona Handbolls damer gjorde det nödvändiga.
Tog en viktig seger och ett kliv framåt i jakten på säkrare mark i division 1-tabellen.
– Det här var bra för självförtroendet, säger Julia Söderbom.
Karlskrona • Publicerad 17 februari 2018 • Uppdaterad 18 februari 2018
Julia Söderbom slet hårt i Karlskrona.
Julia Söderbom slet hårt i Karlskrona.Foto: Marcus Palmgren

Karlskrona Handboll fick en tuff start mot Somby/Skövde. Gästerna hade ett variationsrikt anfallsspel och sprang i väg till 7–2. Strax innan hade hemmalaget fått ta en time out för att komma till bukt med gästernas spel.

– Vi var tvungna att få bort deras bästa spelare, säger tränaren Pernilla Andersson.

Julia Söderbom kom in och gjorde två raka hemmamål. Det offensiva spelet blev allt bättre.

– Vi började sätta spelet. Det gav resultat, säger Julia Söderbom.

Karlskrona kom närmare under den sista delen av den första halvleken och samtidigt började Jennifer Nygren plocka flera av skotten.

Med Hilde Anderssons fullträff till 9–9 var Karlskrona med i matchen igen. När klockade tickade upp på 30 minuter var det också ledning för första gången med 12–11. Det greppet släppte man sen aldrig.

Hemmalaget fick en pangstart på den andra halvleken och gjorde 9–3 under den första kvarten. Laget fick bort duktiga Fanny Elovsson i Skövde som styrde det mesta ute på planen.

Sedan försökte gästerna med en dubbelpunkt på Hilde Andersson och Julia Söderbom. Men ingenting hjälpte trots lite slarv sista minuterna i hemmaförsvaret där en åttamålsledning ramlade ihop till en segermarginal på fem mål.

Pernilla Andersson time out i början på matchen blev en taktisk triumf och hemmasegern kom lägligt i ett utsatt läge i tabellen.

– Jag är grymt nöjd med att vi har sex olika målskyttar där alla stod för tre mål eller mer. Det har aldrig hänt tidigare. Så viktigt, säger Andersson.

– Vi behövde den här vinsten. Det kommer bli tufft, men vi ska jobba hårt för att undvika kvalspel.

Hela laget stod för en fin insats efter den tveksamma inledningen. Vilde Steinlund, Hilda Andersson, Julia Söderbom och målvakten Jennifer Nygren får ett extra plus i kanten.

Björn SkarpsvärdSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.