Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Julia höll nollan i debuten

Lite ringrostigt till en början, men efter Filippa Wahlfrieds 1–0 i boxplay så var det nedförsbacke till 5–0 för Karlskrona HK:s damer i årspremiären, mot Trollhättan.
KARLSKRONA • Publicerad 7 januari 2018
Foto: Bo Åkesson

KHK har plockat in två nyförvärv till ”vårsäsongen”, målvakten Gislaveds Julia Karlsson, som i fjol vaktade Troja-Ljungbys mål samt centern Vanessa Klimpke från Winnipeg.

– Julia sökte sig själv hit och det var vad vi behövde, säger KHK-tränare Conny Olausson.

Annons

Julia Karlsson fick äran att hålla nollan i sin debut, för Klimpke blev det inga poäng, men eftersom hon landade i stan i torsdags behöver hon tid att acklimatisera sig.

– Där finns talanger, säger Olausson.

Talang visade även lokalspelarna Filippa Wahlfried och Agnez Svensson, som båda gjorde mål på gästerna, ett för Agnez, två för Filippa.

– Kul för Filippa att få lite islossning, och att det är fler än förstalinan som gör mål, säger Conny Olausson, som efter årets första match har fortsatt hopp om kval till landets högsta serie.

– Det är målet.

Värt att nämna är att två av KHK:s mål kom i boxplay.

Plus till KHK:s Julia Karlsson och Filippa Wahlfried.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons